Tervetuloa

Pieniä hetkiä elämän arjessa, ohi kiitäviä tuokioita, kiitollisuutta. Utuisia taikatuokioita kun tarina tarttuu sormiin. Ihmetystä luonnon helmassa linnunlaulun kaikuessa korviin. Ajatuksia, iloja unelmia ja suruja. Unien kiehtovaa maailmaa. ©Asta Gyldén-Lahtinen
maanantai 9. elokuuta 2021

Mökki on rentouttava ja levollinen paikka


Olen viettänyt monet hyvät hetket meidän omalla ihanalla pienellä mökillä. Luonto on siellä jotenkin lähempänä, vaikka kotimmekin on maaseudulla. Tavanomaiset arkitouhut ja sähköiset vempaimet eivät tavoita. 


Mökin lämmönlähteenä toimii takka ja valaistus, toimii aurinkopaneelilla. Saan myös puhelimeni ja kamerani akut ladattua aurikopaneliin asennetun invertterin avulla. Ikävä kyllä myös yksi televisio toimii sillä, itse en tuosta vempaimesta välittäisi lainkaan mökillä.


Haluaisin katsella mieluummin järvellä vaihtuvia värejä ja pilviä jotka heijastuvat veteen. Kuunnella lintujen äänet ja tuulen huminat. Jopa sateen ropina katolla on tunnelmallista ja mukavaa. Iltojen pimetessä sytyttelen lyhtyihin kynttilöitä ja laitan ajastimella toimivat valot toisiin lyhtyihin syttymään pimeän tullen.


Rannassa on pieni sauna, joka lämpiää lähes joka ilta kun olemme mökillä. Lauteilta näkee suoraan järvelle ja uimaan pääsee muutamalla askeleella. 

Mieheni on rakentanut pitkokset joita myöten pääsee vaivattomasti mökiltä saunalle ja saunalta kodalle joka sijaitsee aallonmurtajan päässä. 


Kodan ympärille on rakennettu terassi, jossa on mukava istuskella. Ainoastaan kaiteet puuttuvat vielä, joten on oltava hieman varovainen ettei astu liian lähelle reunaa, varsinkaan pimeällä.


Kodan terassilta olemmekin siskoni kanssa kuvanneet monet auringon-nousut-laskut ja revontulet. 

Vielä on tänä kesänä tunnelmallisia tummia iltoja, jolloin voi istua ulkona ja kuunnella luontoa. Odotan myös syksyä ja värien loistoa luonnossa, peniä aamupakkasia ja utuja järvellä.

-Asta-

 

1 kommentti:

  1. Tämä paikka ja luonto yleensä on tasapainon ja rentoutumisen kannalta tärkeä paikka. Aivan kuin pääsisi vähän arkea ja sen ongelmia karkuun ja kauemmaksi. Odottelen jo tämän syksyn revontulia tulevaksi, niiden kuvaaminen vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä, että jaksaa valvoa yömyöhään taivaalle tähyillen :)

    VastaaPoista