Tervetuloa

Pieniä hetkiä elämän arjessa, ohi kiitäviä tuokioita, kiitollisuutta. Utuisia taikatuokioita kun tarina tarttuu sormiin. Ihmetystä luonnon helmassa linnunlaulun kaikuessa korviin. Ajatuksia, iloja unelmia ja suruja. Unien kiehtovaa maailmaa. ©Asta Gyldén-Lahtinen
lauantai 7. elokuuta 2021

Kukkapellon lumoissa


Kotikuntani keskustan tuntumaan on istutettu kaunis kukkapelto. Sen väriloisto on ihanaa katseltavaa, josta tulee hyvä mieli. Peltoon on istutettu ainakin hunajakukkaa, kehäkukkia, unikoita, ruiskaunokkia ja malvaa. 
Kuivasta kesästä huolimatta pelto kukoisti oikein kauniina. Muutamilla kukilla oli kukinta jo vähän hiipumassa. Ajattelin, että miksi ei tällaisia kukkapeltoja istuteta enempää? Muutama kukkien siemenpussi ei maksa mahdottomia.

 


Kun antaa kukkien siementen kylväytyä alas, niin seuraavana vuonna on uusi kukkaloisto ilmaisista siemenistä. Toki voi joutua vähän lisäämään joidenkin lajien uusia siemeniä, kaikki eivät kylväydy uudestaan yhtä hyvin.


Perhoset ja kimalaiset olivat yhtä ihastuneita kukkasiin kuin minäkin. Niitä oli kukinnoissa runsaasti. Kyykin kamerani kanssa kauan kukkien lumoissa.Nykyään on paljon joutomaita ja peltoja joissa kasvaa ainoastaan heinää, voikukkaa ja horsmaa. Nekin ovat ihan kauniita, mutta tällaisia ilokukkapeltoja joissa on paljon erilaisia kukkia ja värejä olisi mukava ihailla. 

Väriloistoa ja iloa päiväänne!

-Asta-


2 kommenttia:

  1. Ihanat kukkapellot saavat mielen kukkimaan.

    VastaaPoista
  2. Tuon kukkapellon innoittamana, ajattelin toteuttaa itse samanlaisen ensi kesänä. Tuo niin paljon iloa ja luonto kiittää, piku pörriäiset ja perhoset saavat mettä.

    VastaaPoista