Tervetuloa

Pieniä hetkiä elämän arjessa, ohi kiitäviä tuokioita, kiitollisuutta. Utuisia taikatuokioita kun tarina tarttuu sormiin. Ihmetystä luonnon helmassa linnunlaulun kaikuessa korviin. Ajatuksia, iloja unelmia ja suruja. Unien kiehtovaa maailmaa. ©Asta Gyldén-Lahtinen
perjantai 6. elokuuta 2021

Kun elämän turvalliset ja tutut rakenteet romahtvat

 


Kun elämän turvalliset ja tutut rakenteet romahtavat, voi tuntua, että olemme tuuliajolla ja kadottaneet itsemme, pudonneet jonnekkin mistä ei löydä valoa. Silloin ihminen voi joutua ahdistuksen ja pelon valtaan. Kaikista tapahtumista huolimatta, mitä joudumme kokemaan on sisällämme ehjä ydinminä, jota mikään ei voi vahingoittaa. Vain mielemme ja sydämemme on voinut joutua särkymään, mutta ne voivat eheytyä uudelleen. 


Koettelemukset ja kolhut joita joudumme kokemaan, voivat tehdä meidät vahvemmaksi. Myöhemmin voimme olla jopa kiitollisia, näistä kokemuksista ja niiden tuomasta kasvusta. Meillä on sisimmässämme valtavat käyttämättömät voimavarat. Olemme vahvempia kuin osaamme ajatella, luottamus itseen  ja omiin voimiin kannattelee vaikeiden asioiden ja aikojen yli. 


Kun elämän tutut rakenteet hajoavat tai joudut isojen muutosten keskelle, etsi itsellesi asioita ja ihmisiä, vahvoja ja turvallisia peruspilareita. Luota siihen, että tällä kerralla elämäsi rakentuu  paremmaksi, vahvemmaksi ja onnellisemmaksi. Jokainen ihminen on arvokas ja ansaitsee onnellisen, tasapainoisen ja iloa tuovan elämän, joskus joudumme kuitenkin etsimään sitä pidempään. 


Elämä on jatkuvaa muutosta, joskus hidasta ja lempeää, joskus rajua ja väkivaltaista. Elämä voi lyödä arvaamatta ilmat pihalle ja polvilleen. Muutoksen, luopumisen ja toipumisen jälkeen elämässä on tilaa uudelle hyvälle tulla, asettua päiviin ja jokaiseen hetkeen. Siellä ne ovat kaikki ihanat asiat valmiina tulossa sinua ja minua varten. Ne ovat jo olemassa ja odottavat vain oikeaa hetkeä saapua.

Rakkaudella -Asta-

2 kommenttia:

  1. Elämä on, elettäväksi annettu. Nousuineen ja laskuineen, myös tavalliseen taaperrukseen. Elämä on myös selviytymistä.

    VastaaPoista
  2. Jokainen hetki ja tapahtuma on kait kuitenkin lopulta tarkoituksenmukainen. Voi oppia ja kasvaa ihmisenä, vaikka se tuntuisi joskus vaikealta, sekä raskaalta. Selviytymiskeinot vahvistuvat ja pieni ihminen ehkä viisastuukin matkan varrella :)

    VastaaPoista