Tervetuloa

Pieniä hetkiä elämän arjessa, ohi kiitäviä tuokioita, kiitollisuutta. Utuisia taikatuokioita kun tarina tarttuu sormiin. Ihmetystä luonnon helmassa linnunlaulun kaikuessa korviin. Ajatuksia, iloja unelmia ja suruja. Unien kiehtovaa maailmaa.
sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Vuodenajat

Kaikki vuodenajat, sisältävät omat kivat asiansa. Niissä on jokaisessa viehätyksensä. Vuodenaikojahan on neljä, mutta minulle viisi, koska joulunaika on ihan omansa. Olen joulufriikki, kaikkien muiden omituisuuksieni lisäksi.

Kevät, on ehkä vuodeanjoista innostavin. Luonnon herääminen, kaikki tuoreus, uusi elämä. Saa ihmisenkin vipeltämään vähän vilkkaammin, saa heräämään horroksesta.

Kesä! oijoi. Silloin on ehkä aikaa, nauttia ja levätä. Kerätä voimia, uusiin ponnistuksiin, retkeillä, valokuvata. Olla ulkosalla, uida, saunoa, veneillä. Istua hellehattu silmillä, rannassa keinussa, tuijottamassa laineiden juoksua kiville.

Syksyn kirpakat värikylläiset päivät, ensi pakkasten kuuraamat maisemat. Raikkaassa ilmassa retkeily, on virkistävää. Muuttolintujen poislähtö, on aina haikeaa. Aika ennen joulua, harmaat pitkät pimeät jaksot, voivat olla josku piinallisia ja väsyttäviä.

Joulu hehkuu lämpöä, värejä, valoa. Läheisyyttä ja iloa, yhdessä oloa. Nautin erityisesti joulunajasta, ..sitten kun kaikki valmistelut on saatu kunnialla päätökseen.

Pidän myös talven kuulaista pakkaspäivistä, sinisestä taivaasta hankea vasten. Kuuralla kuorutetuista puista, tuulesta ja tuiskustakin. Jos saan istua silloin shaaliin kääriytyneenä, takkatulen ääressä.

12 kommenttia:

 1. Upeat kollaasit! Kyllä tykkään kaikista (viidestä) vuodenajasta, mutta syksy taitaa aina vaan olla se suosikkini :-D

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mags, pidän myös syksystä. Siinä on mukana päättyvän kesän jäähyväiset, joka saa aina minut hieman surumieliseksi. Mutta ne upeat värit! Niistä pidän.

  VastaaPoista
 3. Vuodenajat ovat erilaisia monilla tavoilla. Kuvasi kertovat siitä miltä ne näyttävät, joissain kohtaa tuntuu se miltä ne tuoksuvat (joulun tuoksu), tai millaisia ääniä kuuluu eri vuodenaikoina (lumen narske, linnun laulu). Peikolle on merkityksellistä se mille ne tuntuvat. Se tykkää lämmöstä ja virkistävästä tuulesta. :)

  VastaaPoista
 4. Kaikki kollaasisi ovat kauniita omalla tavallaan. Vaikka en ole talvi-ihminen, niin näen talvessa kuitenkin kauneutta. Ja onhan siihen (talveen) tottunut, kun on sen saanut kokea niin monta monituista kertaa.

  Ovatko nuo toiseksi alimman kollaasisi kuvat muuten kotootasi? Aivan ihastuttavan tunnelmallisia!

  VastaaPoista
 5. Tervetuloa, isopeikko tännekkin kurkistelemaan. Hyvä jos kuvista välittyy myös tunnetta. Kuljemme niin paljon näköaistin varassa. Jos, malttaisin sulkea silmät,seuraavalla retkellä. Niin "kuulisin",paremmin miltä metsä ja luonto tuntuvat. Hops! voisin pudota peikonkoloon, ehkä istun ensin kannolle. Hih!

  VastaaPoista
 6. Elegia, tervetuloa vierailemaan blogiini. Kyllä kuvat ovat kotoani. Nautin kynttilöistä, niiden lämpimästä valosta ja erilaisten asetelmien sommittelusta. Tunnelmien luominen, on hauskaa puuhaa.

  VastaaPoista
 7. Ihania kollaaseja, ja osassa niin tuttuja kuvia=) on ilo ollut olla kanssasi noilla kivoilla kuvausreissuilla. Voi miten monta kivaa retkeä meillä onkaan taas edessä tulevana kesänä
  siskohalit

  VastaaPoista
 8. Kaarnikka! olette palanneet. Nyt on ollut kyllä jo ikävä, pitäisi päästä pulputtamaan. Kuvausretkelle mennään, heti kun ilmat sallivat.

  VastaaPoista
 9. Kaivaudun hiirenpapanoiden seasta minäkin ihailemaan näitä kuviasi, ihania ovat, ja kertaavat kauniina elettyä elämää ja sen tunnelmia. Lisää ihanuutta odotellessa "haliruttausmuks" pikkusiskolta.

  VastaaPoista
 10. No niin! pian alkaa olla sielä valmista urakka. Kiva! Halauksia, voimaa tulevaan viikkoon.

  VastaaPoista
 11. Ihania kuvia, ja hauska ajatus, joulusta viidentenä vuodenaikana. Todella kauniisti olet joulun kotiinne laittanut!

  VastaaPoista
 12. Anskukka kiitos, aloitan joulun koristelun aikaisin, lisään värejä ja koristeita pikkuhiljaa. Niin saa fiilistellä pidempään.

  VastaaPoista