Tervetuloa

Pieniä hetkiä elämän arjessa, ohi kiitäviä tuokioita, kiitollisuutta. Utuisia taikatuokioita kun tarina tarttuu sormiin. Ihmetystä luonnon helmassa linnunlaulun kaikuessa korviin. Ajatuksia, iloja unelmia ja suruja. Unien kiehtovaa maailmaa.
sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Blogikriisi!

Olin aivan haltioissani, sukeltaessani, blogien mielenkiintoiseen maailmaan. Muokkasin omia sivujani, blogipohjat ja värit, vaihtuivat useamman kerran, ennenkuin olin tyytyväinen, edes vähän. Selailin innoissani erilasia sivuja. Voi! Kuinka paljon, mielenkiintoisia ihmisiä ja tarinoita saatoinkaan löytää. Valokuvia!, paljon kauniita valokuvia, luonnosta, ihanista puutarhoista ja paljon muusta.Välillä huudahtelin innoissani, välillä veti hiljaiseksi ja vakavaksi. Piti hakea nenäliinaa, vähän itkeä tihuuttaa, sitten saatoin taas nauraa hillittömästi. Katselin tietysti myös, sisustuksesta ja retkeilystä kiinnostuneiden ihmisten sivuja, koska pidän niistä itse.

Oi! ja sitten löysin runoja! ihmisiä jotka ajattelevat, samaan tapaan kanssani. Joku kommentoi runojani! olin iloinen. Innoissani tuikin lukijakuvakettani, joka blogiin, siellä se paistoi, punahuivinen, aurinkolasipäinen kuvake joka paikassa. Kommentoin, otin kantaa, kirjoitin omaan tyyliini...kunnes päähän päsähti! Voisiko joku käsittää väärin mitä tarkoitan?!, eiväthän he tunne minua ihmisenä, enkä minä tunne heitä. Kommentit, voitaisiin nähdä ihan eri valossa, kuin olen tarkoittanut. Joku voisi vielä loukkaantua, mikä ihme hiippari?, kummallisia kielikuvia.. taitaa olla vähän piip..Viimeisenä niittinä ja herätteenä, luin tekstin ÄIDINKIELEN oikeanlaisesta käytöstä blogeissa.. oijoi ! . Veti kokovartalokipsiin, sormet eivät enää suostuneet näppäimille. En ollut, innostuksissani lainkaan ajatellut, miltä tekstini kokonaisuudessaan näytti, saatika mitään kieliopin kiekuroita, joista nousee patteja. Selailin hiki hatussa tekstejäni, olihan sielä oho! ja voi! noh, hups! eikä?!
Suurimmat kömmähdykset on nyt deletoitu,.. toivottavasti. Jatkan kirjoittelua, koska pidän siitä paljon, virheettömiä teksteistäni tuskin tulee. Toivon, että kirjoitukseni ovat kuitenkin ymmärrettäviä ja mielenkiintoisiakin, koska enhän kirjoita vain itselleni.

7 kommenttia:

 1. Jokainenhan me ollaan omia persooniamme täällä blogistaniassakin ja pian oppii tuntemaan toisen. Hänen tavastaan kirjoittaa, joistakin "omista" sanoista, murteesta, joten annetaan ajatusten juosta näppäimillä.

  VastaaPoista
 2. Tiitsa, olen ajatellut, että en varmaan pääse tavastani kirjoittaa, "koukeroisesti". Käytän paljon kuvailevia sanoja. Yritän, etten syyllistyisi oikein pahoihin kieliopillisiin virheisiin. Ajatus kyllä katkeaa helposti, jos oikein kipsaantuu tuijottamaan pilkkuja ja pisteitä. Annetaan ajatusten juosta.

  VastaaPoista
 3. Tekstisi tuntuvat oikein hyvin ymmärrettäville, jatka samaan malliin vaan. :) Virheettömästi tuskin kukaan meistä kirjoittaa. Itse ainakin olen varsinainen virhenäppäilyjen kuningatar, hih.

  VastaaPoista
 4. Anskukka, kiitos kommentista! Hyvä jos tekstini ovat ymmärrettäviä. Oikein kun innostuu, kirjoittamaan horteessa, ei huomaa virheitään, vaikka lukisi kuinka monta kertaa. Sitten yhtä äkkiä oho! mitäs tuossa lukeekaan oijoi!

  VastaaPoista
 5. Kirjoita omalla persoonallisella tavallasi, se on kaikkein mukavinta lukea. Ei blogi mikään uutislehti ole, missä kaikki pitäisi olla viimeisen päälle. Jokaisella on oma rytminsä ja tapansa kirjoittaa. Minä kirjoitan liiankin kirjakieltä, mutta en voi sille mitään. Ihailen niitä blogeja, joiden kirjoittajat käyttävät herkullista omaa sanastoaan, kuten Harakka. On niin valoisaa ja jotenkin leppoisaa lukea puhekieltä, joten älä ala muuttaa itseäsi.
  Olen vasta uusi lukijasi, mutta sen verran jo ehdin lukea, että toivon ettet ala kaikkea korjata.

  Sinulla on hienoja kuvia ja mietinkin vielä, mitä hienoa blogiasi alan seurata. Niitä näyttää olevan monta ja kaikki ovat kauniita ja kivasti suunniteltu. Tämän sivuston laitan nyt ensin seurantaan, mutta kuvablogiasi pidän myös silmällä :-)

  VastaaPoista
 6. Uuna, tervetuloa blogeihini. Tein itselleni kolme blogia, asiaa on niin paljon, että yhdestä olisi tullut sillisalatti. Minustakin, murteet ja puhekieli ovat kivaa luettavaa, mutta kirjakieli myös.

  VastaaPoista
 7. Jos miettisin virheitäni, ei kirjoittamisesta tulisi niin mitään. Tuska ja ahdistus iskisi heti kimppuun. Olen päättänyt olla kangistumatta. Minulla on mielestäni sanottavaa ja pohdittavaa, vaikken osaakkaan kaikkia tai edes peruskieliopin kiemuroita. Ihmistä ei määritä vain hänen numeroilla mitattavat kykynsä, olemme huomattavasti laajempi paketti.

  VastaaPoista