Tervetuloa

Pieniä hetkiä elämän arjessa, ohi kiitäviä tuokioita, kiitollisuutta. Utuisia taikatuokioita kun tarina tarttuu sormiin. Ihmetystä luonnon helmassa linnunlaulun kaikuessa korviin. Ajatuksia, iloja unelmia ja suruja. Unien kiehtovaa maailmaa. ©Asta Gyldén-Lahtinen
maanantai 12. heinäkuuta 2021

"Voimarumpujen" rakennuspäivä


Viime lauantaina ajoin aamulla aikaisin 7 jälkeen Kristiinankaupunkiin. Auton tavaratilassa keikkui erinäinen määrä kaikenlaista tarviketta. Siellä oli esim. valkoisia pesuvateja 8 kpl, sakseja, vinyylikäsineitä, lyijykyniä, erilaisia värijauhepusseja ... listasta tulisi loputon, mutta päällimmäisenä keikkui rullalla poronnahkoja. 

Oli rummunrakennus kurssipäivä tulossa. Päiväksi oli luvattu auringonpaistetta, sadetta ja salamoita, eli oikein oivalliset luonnonenergiat siis tiedossa. Innokkaan jännitynein mielin odotin päivää.


Rummun rakentaminen / synnyttäminen on monivaiheinen prosessi johon kuuluu osana myös rummunhengen ja energioiden miettiminen ja kutusuminen. Rumpu ja sen omistaja yhdistyvät prosessissa ja rummusta tulee käyttäjän tietoisuuden ja mielen jatke, portti alitajuntaan. Olin jo aiemmin lähettänyt kurssilaisille informaatiota ja herätellyt ajatuksia oman rummun roolista elämässä ja mitä kaikkea rumpu ja rummun kanssa työskentely voi olla.

 Päivä aloitettiin puhdistautumisella ja kiitoksilla. Kiitimme yhdessä luonnon elementtejä ja energioita, sekä tarvikkeita joista saimme rummun rakentaa. Sen jälkeen aloitimme varsinaisen rummun synnyttämisen, joka on aika hikinen prosessi.Käytän tostaiseksi valmiita rumpukehikkoja, jotka on valmistettu koivuvaneerista ja nahkoja jotka on käsitelty juuri sopiviksi rumpunahkoiksi. Tänään rummunrakentajilla oli hyvin yhteneväiset väritoiveet. Väreihin ja kuvioihin voi jonkin verran vaikuttaa, mutta lopullinen tulos on joka kerralla yllätys.


Olen todennutkin, että rummulla on jo rakennusvaiheessa oma tahto ja se syntyy juuri sellaiseksi kuin on tarkoitettu. Käyttäjälleen täydelliseksi ja oikeanlaiseksi. 

Rumpu vihitään yleensä myöhemmin käyttöön ja silloin siitä tulee käyttäjänsä henkilökohtainen. Rummussa itsessään ei ole "taikavoimia" eikä sillä voi koskaan vahingoittaa kehtään, vihkimyksessä rumpu saa lopullisen voimansa, vaikka energia on jo kerääntynyt siihen jo ennen varsinaista rekentamista.


Vietimme yhdessä voimallisen ja työntäyteisen päivän, jonka aikana jälleen sain ihmetellä sitä ihmeellistä prosessia, kuinka jokainen rumpu syntyy juuri omanlaisekseen.

 Jokainen rumpu on yksilö, vaikka käytimme samoja värisävyjä, niistä tuli upeat, kauniit ja uniikit. Itsetehtyyn rumpuun syntyy heti voimakas yhteys. 


Saimme sadetta, salamointia ja aurinkoa, kaikki ne sopivat päivään täydellisesti.

 Rummullla voi hoitaa, sekä kehoa, että mieltä ja sillä saa helposti yhteyden luontoon ja omaan mieleen.  Se rentouttaa ja hoitaa, sen avulla pääsee helposti rauhalliseen meditatiiviseen tilaan. 

Rummun parantava ja rentouttava vaikutus perustuu myötävärähtelyyn, jolloin aivot siirtyvät theta-taajuudelle jolloin ihminen siirtyy lähes unenkaltaiseen tilaan, jossa on helppo rentoutua ja päästää irti kaikistta jännityksistä, huolista ja häiritsevistä ajatuksista.


Rumpuja kutsutaan monenlaisilla eri nimillä esim: 

Shamaanirumpu, transsirumpu, voimarumpu, seremoniarumpu, meditaatiotumpu, sointurumpu, kehärumpu, lapinrumpu, noitarumpu ja kannus.

Iloisin mielin odottelen seuraavaa kurssia. Yhden uuden rummun aion valmistaa ehkä tällä viikolla. Sitä en tiedä tuleeko se itselle, vai löytääkö se ehkä jonkun toisen kodin ja omistajan.

-Asta-

 

7 kommenttia:

 1. Oo! Miten mielenkiintoista! Ihanaa puuhaa! 💗💗💗

  VastaaPoista
 2. Rakensin oman ensimmäisen rumpuni 2012, sen jälkeen vielä 2 muut omaa. Olen muutamia kursseja ja valmistanut muutamia rumpuja, jotka ovat löytäneet uuden kodin. Rummun valmistus on voimallista ja mielenkiintoista puuhaa, josta nautin suunnattomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. höh, tulipa kirjoitusvirheitä. siis olen rakentanut vielä 2 muuta omaa rumpua ja pitänyt joitakin kursseja.

   Poista
 3. Kiinnostava projekti.
  Olisi upeaa omistaa omatekoinen voimarumpu. Kurssi-ilmoituksia olen nähnyt täälläkin, mutta liian kaukana minun asuinseudultani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurssin voisi saada omalle paikkakunnalle tai ihan omaan kotiinkin ns, tilauskurssina, johon kerää useampia rummuntekijöitä lähistöltä.
   Opettaja tulee sitten pitämään kurssin sovittuun paikkaan. Ainakin Awonawilonan Tuija järjestää tilaus rumpukursseja ympäri Suomea. http://www.awonawilona.fi/

   Poista
 4. Olen vasta vierailulla sivullasi. Mä rakastan kans rumpujen tekoa. On tullut tehty jo useita. Eka rumpuni odottaa pientä korjausta. Irrotus ja uusi kiristys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rumpujen rakennusprosessi on hieno tapahtuma. Jokaisen rummun syntyminen on ainutlaatuinen ja jokaisessa rummussa on oma energiansa. Kivaa ja palkitsevaa puuhaa.Itsellä on nyt kolme omaa rumpua käytössä ja yksi Irlantilainen bodhran, jonka olen tilannut valmiina.

   Poista