Tervetuloa

Pieniä hetkiä elämän arjessa, ohi kiitäviä tuokioita, kiitollisuutta. Utuisia taikatuokioita kun tarina tarttuu sormiin. Ihmetystä luonnon helmassa linnunlaulun kaikuessa korviin. Ajatuksia, iloja unelmia ja suruja. Unien kiehtovaa maailmaa. ©Asta Gyldén-Lahtinen
torstai 8. heinäkuuta 2021

Hoitavat tiibetiläiset äänimaljat


TIIBETILÄINEN ÄÄNIMALJAHOITO, mitä se oikein on?
Äänivärähtelyn terveyttä edistävä vaikutus on tunnettu jo pitkään ympäri maapalloa eri kulttuureissa. Esimerkiksi Intiassa äänen tervehdyttävä vaikutus tunnettiin Vedalaisessa parantamistaidossa jo 5000 vuotta sitten. Idän kulttuurit uskovat, että maailma luotiin alkuvärähtelystä ja he tiesivät, että harmonisilla äänillä on parantava vaikutus.
 
Musiikki kaikissa muodoissaan sisältää saman mahdollisuuden terveyden edistämiseen. Myös luonnon erilaisissa äänissä on rentouttavia ja harmonisia elementtejä: esim. puron solina, lehtien rahina tuulessa ja tuulen humina, laineiden liplatus rantahiekkaa vasten jne.
 
Äänimaljahoito on äärimmäisen syvärentouttava ja lempeästi hoitava hoitomuoto. Hoito perustuu myötävärähtelyyn ja ääniaaltoihin. Hoito on lempeää hoitaen ihmistä kokonaisuutena, sekä kehoa, että mieltä saman aikaisesti. 
 
Mikäli meillä on jokin ongelma tai normaalista poikkeava olotila, kehomme energia ei värähtele luonnollisella taajuudella. Hoidolla energiataajuutta saadaan tasapainottumaan.
 
Äänimaljahoito sopii monenlaisiin kehon ja mielen ongelmien helpottamiseen esimerkiksi stressi, ahdistus, univaikeudet, verenpaine, erilaiset jännitystilat, kun kaipaat kontaktia sisäiseen ääneesi tai kaipaat rentoutusta ja omaa hetkeä itsellesi. 
 

Hoito tapahtuu siten, että erilaisia maljoja soitetaan kehon ympärillä ja asettamalla myös keholle eri kohtiin hoidon aikana. Keholla voi olla useita maljoja samanaikaisesti. Äänimaljahoidossa ollaan makuulla hoitopöydällä. Äänet vaikuttavat meihin suoraan limbisen järjestelmän kautta. Maljojen tuottama ääni sisältää paljon ylä-ääniä eli äänet ovat harmonisia.
Hoitoa voidaan käyttää myös yhdistettynä muihin hoitomuotoihin.

Äänivärähtelyt saavuttavat alueet minne muuten on vaikea päästä "käsiksi", näin voidaan tavoittaa kaikki kehon yli sata triljoonaa solua värähtelemään harmonisemmin, jolloin keho voi saavuttaa paremmin optimaalisen tasapainon, joka ylläpitää terveyttä ja edistää eri häiriötiloista palautumista.

Värähtely kulkee koko kehoon, edeten nesteissä jota ihmisessä on noin 45-75 %  ääniaallot kulkevat päästä varpaisiin, sekä kehoa ympäröivissä auran kerroksissa. 

Useat luonnolliset hoitomuodot perustuvat värähtelytason muutokseen, jolla pyritään tasapainottamaan kehon epätasapainoisesti värähteleviä soluja. Kuten esim. erilaiset energiahoidot, reiki, homeopatia, akupunktio, enkelihoito, shamanistinen parantaminen. Äänimaljahoidossa henkilö on täysin valvetilassa eli aivot värähtelevät 12-25 Hz taajuudella (Beta aallot) ja välillä aivot värähtelevät 8-12Hz, eli henkilö on kevyessä meditaatiotilassa, syvissä ajatuksissa, ehkä lähes nukahtamaisillaan (Alfa aallot) Aivoaallot laskevat ja nousevat hoidon aikana tasojen välillä. Tarkoitus on, että hoidettava kulkee tasojen välillä, jolloin soitetaan väliin korkeita sointuja, ettei vaivuta liian syvään unitilaan. Henkilö saattaa kyllä myös nukahtaa hetkellisesti. 45 min hoito saattaa vastata 3 tunnin unia.

Hoito soveltuu moniin kehon ja mielen ongelmiin, ennaltaehkäisee, edistää terveyden ylläpitämistä, parantaa tuntemusta omasta kehosta ja tukea omien voimavarojen tunnistamista ja käyttöönottoa. Mahdollistaa positiivisen vaikutuksen itseluottamukseen, luovuuteen ja itsensä toteuttamiseen. 

Hoitoa suositellaan useamman kerran kuureina, silloin kun halutaan pysyvämpää muutosta, mutta voidaan tehdä kertaluontoisena, kun halutaan oma hetki itselle ja rentouttava olo. Äänimaljoilla voidaan myös avata ja tasapainottaa chakroja, eli ihmisen energiakeskuksia. 

Äänimaljahoidon voi tehdä myös Sointukylpynä. Sointukylpy on ryhmille tehtävä äänimaljarentoutus.

Seinäjoella hoitoja antaa HoitolaValon Aminan Annemari, hän järjestää myös äänimaljahoitaja kursseja.  Kursseja ja ryhmä Sointukylpyjä häneltä voi tilata myös muille paikkakunnille.

https://www.valonamina.com/ 


Suosittelen tätä ihanaa ja lempeää hoitomuotoa ihan jokaiselle. Itse olen käynyt Annemarin kurssin, tehnyt jonkin verran hoitoja ja Sointukylpyjä, sekä rentouttanut itseäni lempeiden sointujen myötä. 

-Asta-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti