Tervetuloa

Pieniä hetkiä elämän arjessa, ohi kiitäviä tuokioita, kiitollisuutta. Utuisia taikatuokioita kun tarina tarttuu sormiin. Ihmetystä luonnon helmassa linnunlaulun kaikuessa korviin. Ajatuksia, iloja unelmia ja suruja. Unien kiehtovaa maailmaa. ©Asta Gyldén-Lahtinen
maanantai 31. tammikuuta 2011

Hyvä päivä

 Aamuaurinko leipoo vaaleanpunaisia pumpulipilviä taivaalle.
Nuuhkaisen kahvin aromeja purkista, mittaan keittimeen muutaman lusikallisen.
Tuoksu on tänäkin aamuna yhtä hyvä.
Yö on ollut uneton, sormeni ovat kipeytyneet,
oikean käden etusormi on muuttumassa norsunjalaksi.
 Kaadan lautaselle jäisiä mustikoita, päälle vähän vanilijasoijajäätelöä.
Niiden kanssa tattaripuuro maistuu herkulliselta.
 Katselen ulos heräävään aamuun, näen yhden pienen lumihiutaleen leijuvan
varovasti alas lumelle. 
Tuliko se pilvistä? vai oliko nukkunut pihamännyn oksalla, jatkaen sitten matkaa?.
Huomaan, se olikin vain tiedustelijahiutale, uusia hiutaleita leijuu tiehään tahtiin maahan,
niitä liimautuu ikkunaruutuun. Pian ikkunani on koristeltu kimaltavin lumitähdin.
Päätän, että tästä päivästä tulee hyvä.

Jokainen aamu on uusi alku,
jännittävä salainen polku.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille, herätään uteliain mielin uusiin aamuihin.
-Valokki-

22 kommenttia:

 1. "Päätän, että tästä päivästä tulee hyvä." Juuri niin.
  Kauniita tunnelmallisia kuvia.

  VastaaPoista
 2. Upeasti ilmaistu kaikki, kuvat ja teksti.
  Kaikkea hyvää Sinulle!

  VastaaPoista
 3. Tämä ihana kirjoitus auttaa minua päättämään tämän päiväni hyvään uneen ja herämään aamulla uteliain mielin, sillä kulunut päiväni ei ollut niin hyvä.
  Upea kuva.

  VastaaPoista
 4. Otsikkokuvassa on riimukiviä. Peikko ei ollut huomannutkaan :)

  VastaaPoista
 5. Aamulla luin postauksesi ja kyllä, tästä päivästä tuli hyvä.
  Tuo kuva on satumaisen kaunis.

  VastaaPoista
 6. Alimmainen kuva on kaunis, ihan hengähdin syvään sitä katsoessani. :)

  VastaaPoista
 7. Ihanaa sisko, että jaksat päättä valvotun yön ja särkyjen jälkeen, että tästä tulee hyvä päivä. Ihailen tuota positiivista voimaasi, pidä se päällä äläkä anna minkään lannistaa sinua "VOIMAHALI". Nythän se bannerikuva on ihan hyvä ei yhtään epätarkka tms. Ja voi kun tuli onnistunut kuva sieltä Suvilahden rannalta... arvaatko... mulla on melki samanlainen :)

  VastaaPoista
 8. Mags,
  paljon voi vaikuttaa suhtautumisellaan, päättää että kohtaa päivän hyvät hetket riemulla. Vaikka kaikki ei sujuisikaan loistavasti, päivä voi silti olla hyvä.

  VastaaPoista
 9. Kiki,
  yritän aina tsempata itseäni positiivisilla pienillä kivoilla yksityiskohdilla elämässä. Kun oikein tarkastelee niitä on paljon ja vaikeat asiat haalistuvat.

  Laventeli,
  hyvä jos kirjoitukseni auttaa sinuakin :) Uutta ja iloista ihanaa on varmasti tulossa, uskotaan niin.

  VastaaPoista
 10. Isopeikko,
  Olen kerännyt kivet metsäretkeltäni ja maalannut itse. Valmistin niille myös pussukan johon tein kangasväreillä, kelttien onnellisen elämän solmut kuvion. Omistan myös kaksi riimujen selitys kirjaa ja uskoppa vaan riimut ovat aika viisaita :)

  VastaaPoista
 11. Tiitsa,
  voi kiva, että päivästäsi tuli hyvä, olen siitä iloinen.

  Sasaliini,
  otin kuvan viime viikolla Vaasasta Suvilahden rannasta, samasta reissusta on kuvia Alfheim valokuvamaailmani puolella.

  VastaaPoista
 12. Kaarnikka,
  kiitos voimahalista, tuli tarpeeseen. Nyt koko etusormi on aivan paksu pölkky ja alas asti ihan punainen. Täytyy mennä huomenna lääkäriin, saa pistää siihen kortisonia, eipä sitten olekkaan monta sormea jäljellä jota ei olisi piikitetty. Vaan ei se haittaa, kunhan nyt joku sormi toimii. Arvaan kyllä, että sinulla on samanlaisia kuvia paljon tuolta reissulta.

  VastaaPoista
 13. Täältä löytyy saman näköinen sormi vain vasemmasta kädestä ja onneksi vain yksi nivel kiukuttelee. Juuri tänään huomasin että se on enemmän turvoksissa ja kuuma. Mutta kun se on vasen, pystyn vielä toimimaan.
  Voimia sisko ja kyllä positiivisesta asenteesta on paljon hyötyä. Jälleen kauniit kuvat Olè !

  VastaaPoista
 14. SeijaMarjatta,
  kyllä sinullekkin pitäisi tehdä reumakokeet, vai oliko niitä otettu? Onko kiukutteleva nivelesi sormen ensimmäinen vai keskimmäinen nivel? Laitoin päivällä Mobilat geeliä ja päälle tuorekelmusta suojatollon, sen päälle käsineen. Laitan yöksi samanlaisen, että saan nukuttua. Voimia sinulle myöskin, iloitaan pienistä kivoista asioista niitä löytyy aina.

  VastaaPoista
 15. Mustikat kurkistelevat kauniissa kollaasissasi, tattaripuuroa haluaisin joskus myös maistaa.
  On ilo lukea positiivisia ajatuksiasi, josko minullekin tulisi huomenna hyvä päivä.
  Voi tuota sormiparkaa, toivottavasti Mobilat auttaa. Minä käytän Woltaren-voidetta nivelrikkooni, tuntuisi vähän auttavan.
  Bannerissasi on kauniita tavaroita ja vanhanajan tunnelmaa.
  Hauskaa helmikuun alkua sinulle♥

  VastaaPoista
 16. Manteli,
  tattaripuuro oli aluksi järkytys jaiks! ainakin minulle. Nyt keitän sen soijamaitoon ja olen tottunut makuun. Se on ihan hyvän makuista nyt. Vaniljajäätelön makeus ja mustikat kruunaavat annoksen. Toivon sinulle oikein ihanaa huomista päivää, seuraavaa ja sitä seuraavaa. Bannerin kuvissa on kiviäkin joista pidän paljon, iso pyöreä on hematiitti se auttaa alakuloiseen mieleen, iso valkoinen möhky on vuorikide, se on voimallinen kivi antaa viisautta ja voimistaa:) Rakastan vanhoja tina-astioita ja muitakin vanhoja tavaroita.

  VastaaPoista
 17. Ihastuttava sinivalkea kollaasi ♥
  Mikä on sormessa, näyttää ilkeän paksulta ::O
  Kauniisti kuvasit auringon, tuota *tähdettämistä* minunkin pitää kokeilla.

  Hyvää iloista helmkikuuta ♥

  VastaaPoista
 18. Seijastiina,
  rakastan noita sinivalkoisia maisema-astioita. Sormessani jyllää varmasti reuma joka minulla on. Välillä nivel, pari tai useampi paisuu ihan tolkuttomasti. Onneksi nyt vain yksi sormi noin pahasti, muut lievemmin. Kaikesta huolimatta olen onnellinen, että voin välillä kuvata ja tehdä vähän korujakin.
  Iloista onnellista helmikuuta sinulle myöskin:)

  VastaaPoista
 19. Hienoa sinivalkoista täällä kuvissasi ja ihanaa positiviisuutta sanoissasi ja kirjoituksissasi! Hyvää vointia ja aurinkoa alkaneelle helmikuulle!

  VastaaPoista
 20. Anja,
  Olen täydentänyt sinivalkoista astiavarastoani kirppareilta. Nuo japanilaistyyliset kupit ja sokeriastia olivat ihana löytö. Olen päättänyt kohdata tulevat vaikeudet positiivisina haasteina :) Aurinkoista ja iloista alkavaa helmikuuta sinulle myös!

  VastaaPoista
 21. Kävin jalokivikylässä viime kesänä, olen aina tykännyt kivistä, joten sieltähän minut sai melkein ajaa pois kun en ymmärtänyt lähteä..

  Sormesi on todella kipeän ja pahan näköinen? Toivottavasti kipu hellittää eikä ole muissa nivelissä?

  Kirpparilla näin sinikukkaisen upean maisemasarjateekannun (siis arabian) ja se oli kuin pakasta vedetty, mutta en vielä raskinut. Kahvikupit 6 kpl ja yksi teekuppi samaa sarjaa on.

  VastaaPoista
 22. Mustaleski,
  Olin myös sisareni kanssa Keskisellä jalokivikaupassa. Ryntäilin seilä kipolta toiselle, osaamatta päättää mitä haluaisin ihanuuksia oli niin paljon. Ostin tuon ison hematiitin ja kristallipallon, sekä paljon muuta siltä reissulta:)
  Muut nivelet ovat nyt vähemmän kipeät, jalkapohjissa on kipua kun kävelee:( aamuisin olen kuin robptti köpötän suorilla jäsenillä ja ai ai ai kuuluu, ensimmäiset tunnit. Arabian astiat ovat aivan ihania, ovat vain niin ruokottoman kalliita, että hirvittää. Yhden sinisen pilvikannun ja muutaman voipytyn olen malttanut ostaa. Maisema-astiastoni on Englantilaista alkuperää, kaunis sekin.

  VastaaPoista