Tervetuloa

Pieniä hetkiä elämän arjessa, ohi kiitäviä tuokioita, kiitollisuutta. Utuisia taikatuokioita kun tarina tarttuu sormiin. Ihmetystä luonnon helmassa linnunlaulun kaikuessa korviin. Ajatuksia, iloja unelmia ja suruja. Unien kiehtovaa maailmaa.




perjantai 14. tammikuuta 2011

Tauluja, sekä kevään värisuunnittelua


Joulunpunaisen jälkeen kaipaa jotain muuta tilalle. 
Olen ottanut esiin omenanvihreitä ja oransseja kynttilöitä.
Olohuone on saanut jäädä valkoisen, ruskean ja  bees sävyjen valtaan. 
Keittiöön halusin sirottella hieman omppun ja appelsiinin sävyjä piristykseksi.
Jatkoin tänään taulujeni ja piirrustusteni tutkimista. Hypistelin värituubeja,
sivelin valkoisia pohjia. Tarkistin ovatko kaikki pensselit kunnossa ja tallessa.
Varmasti jonain päivänä uskallan jälleen avata värituubit ja
annan siveltimen lentää.
 Sain kuvattua tänään  muutaman aikaisemman työni, tyytyväinen en ollut lopputulokseen.
Pastellitöissä lasi heijastaa ilkeästi, ainakin siellä näkyy ylimääräisenä
Canon merkkisen kameran varjo kenollaan. No jotain ehkä saa selvää tauluistakin.
Nämä seuraavat maalaukset ovat ihan omia ideoitani.
Taulut ovat nimeltään  Kylvyn jälkeen I ja II
sekä Talvinen aamu joella


Viimeisenä öljyvärein maalattu talvimaisema.
Jonka olen maalannut jo v -99
Ehkä saan startattua maalausharrastukseni uuteen vauhtiin?.
Tuleva viikonloppu kuluu vielä muissa merkeissä.
Lähden katsomaan poikaani Kajaaniin, hänen tyttöystävänsä kanssa. 
Matkaa noin 400 km yhteen suuntaan, oido: (
Hyvää viikonloppua kaikille!
-Valokki-

19 kommenttia:

 1. Olet melkoinen maalarikin, Tosi hienoja töitä.
  Samoja ajatuksia kevään väreistä risteilee minunkin päässäni. Kirkkaita vai pastelleja hmmmm :)
  Ajelehan varovasti.

  VastaaPoista
 2. Ei ole omena kauas pudonnut puusta... aivan ihana talvimaisema. Toivottavasti rohkenet tarttua siveltimeen, kun jälki on näin hienoa!

  VastaaPoista
 3. Tiitsa,
  kiitos:) kyllä nämä taulut ovat sellaisia harjoitelmia kaikki. Maalaaminen on kyllä niiin kivaaa, että iiiiih! Aikaa vain siihen pitäisi löytyä. Jos aikoo harrastaa maalausta, pensselistä ei saa päästää otetta pitkäksi toviksi. Uudelleen aloittaminen on aina aika vaikeaa, usko itseen katoaa aika nopeasti. Opitut niksitkin painuvat unholaan, jos on kauan taukoa. Vaan nyt olen ajatellutkin tehdä jotain ihan erilaista värien kanssa.

  VastaaPoista
 4. TulentekijäTuikku,
  Nyt kun työn aiheuttamat stressit ovat päästä kaikonneet, sinne on tunkenut muuta tilalle. Ihan idean poikasia. Vaikka jalkoja särkee, niin kädet toimii...aika hyvin. Vain muutama sormi (puolet) on turvonnueet ja kipeät:) Kaikkea voi tehdä niin vähän kerrallaan, muuten seurauksena on aijai voi voi särkyä ja parkua. Noo en anna sen lannistaa.

  Voi ajattelen usein, kuinka aika loppuu kesken- Äidillä on niin paljon hyviä neuvoja ja maalaus kikkoja. Kymmenien vuosien kokemuksella osaa opastaa. Vaan eihän sitä koskaan tiedä, kuinka kauan äiti vielä porskuttaa:)

  VastaaPoista
 5. Siellä kotonasi taitaa seinät olla täynnä tauluja :)

  VastaaPoista
 6. isopeikko,
  seinät on tapetoitu tauluilla. No ei vainkaan, joitain on omia ja äitini maalaamia. Hän on harrastanut maalaamista jo yli 40 vuotta. Sukuvika.. niiden kaikkien muiden lisäksi hih! Iloista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 7. Kauniita maalauksia, eivät mitään harjoitelmia, kyllä sinun kannattaa jatkaa maalaamista ehdottomasti.

  VastaaPoista
 8. Manteli,
  kiitos kannustavasta kommentista:) Olen jo pitkään ajatellut josko saisin aloitettua harrastuksen uudelleen. Tarvikkeitakin on valmiina ihan mukavasti.

  VastaaPoista
 9. Hienoja olivat, olet monitaituri kuten taiteilijat yleensä:) Tuo mantelin kuva tuo mieleeni aina naisfiguurin? joten tartten varmaan lasit, ehkä se johtuu myös mielikuvituksesta. Minusta se on älyttömän hyvä.

  Mutta nyt poikkesin ihan sivuraiteille, menetin pari juttua ja valvoin pitkään yöhön hakemalla toista, mikä oli ihan ajanhukkaa.. päivitykset pamahtivat päälle enkä ollut tallentanut tai nimennyt uh, ja tämä on muutenkin ollut riitapäivä. Iloista päivää kuitenkin sinne...

  VastaaPoista
 10. Ihania ovat edelleen, lisää vain rustaamaan, tiedän että osaat :)

  VastaaPoista
 11. Mustaleski,
  eikö Mantelin kuva esitä sitten naisfiguuria :) sellaisena olen sen aina nähnyt. hih! täytyy tutkia tarkemmin. Tällä hetkellä olen vähän tyhjäkäynnillä, haluaisin tehdä kaikenlaista kivaa luovaa, vaan ei oikein onnistu. Sattuu niveliin ja väsyttää, no parempia päiviä on tulossa uskon niin. Hyvää viikkoa sinulle myös:)

  VastaaPoista
 12. Valoru,
  nyt kyllä kovasti tekee mieli aloittaa. Vaan sutii tyhjää, no ei pakosta. Kyllä se siitä alkaa sujua, jos on sujuakseen. Pitää nyt yrittää levätä ja kerätä voimia, että kuntoutuisin hieman paremmaksi. Väsyttää niin hirveästi zzzzz zzzz

  VastaaPoista
 13. Miten kauniita taideteoksia, ihanat maalaukset.
  Kehyksetkin on juuri niinkuin pitää, mutta maalukset taidokkaat.
  Olet monitaitoinen Valokki, se on ihanaa.
  Ja tuo kollaasi ,aivan hurmaava ♥
  Lisään sinut uuteen blogiini, jossa jo perhoset leikkii ♥
  Lämpimin terveisin
  Seijastiina

  VastaaPoista
 14. Sävyisää... niin sisustuksessa kuin näteissä tauluissasikin.

  VastaaPoista
 15. Mistä ihana lintujen laulu Valokki?
  ♥♥

  VastaaPoista
 16. Seijastiina,
  kiitos kovasti ilahduttavasta kommentistasi. Oi kävin katsomassa uutta blogiasi, olet taitava kuvaaja, osaat nähdä pieniä kauniita asioita isojen lisäksi. Blogiesi teksteistäsi välittyy lempeys joka lämmittää. Lintujen laulun löysin Mixbodin kautta, laitoin musiikki hakusanaksi nature bird sing. Tulee YouTuben kautta.

  VastaaPoista
 17. Marjaisa,
  kiitos ;) rakastan värejä, sekä niiden avulla tunnelmien luomista. Joskus mieltyy yllättäen väriin, josta aiemmin ei ole oikein pitänyt. Taitaa olla, että juuri silloin tarvitsee kyeisen värin tuomaa energiaa ja voimaa.

  VastaaPoista
 18. Hyvän näköisiä maalauksia varsinkin naisfiguurit, moni ammattitaiteilija jää hopealle näissä. Lasin alle kehystetyt maalaukset kannattaa yleensä kuvata ulkona pilvisellä ilmalla tai varjoisassa paikassa niin että kuvaajan selän takana on tumma tausta, sillä tavalla kuvaan ei tule minkäänlaisia heijastuksia, itsellä vielä tummat vaatteet niin aina parempi. Ja jalustan kanssa pienellä aukolla niin tulee teräviä. Maalauksellista jatkoa!

  VastaaPoista
 19. Markku,
  tervetuloa blogiini. Kiitos ilahduttavasta kommentista. Olen käynyt ihailemassa töitäsi, ne ovat monipuolisia ja taitavasti toteutettuja. Minulla on ollut maalaamisessa pitkä tauko ja on vaikeaa aloittaa uudelleen. Kiitos hyvistä kuvausvinkeistä.

  VastaaPoista