Tervetuloa

Pieniä hetkiä elämän arjessa, ohi kiitäviä tuokioita, kiitollisuutta. Utuisia taikatuokioita kun tarina tarttuu sormiin. Ihmetystä luonnon helmassa linnunlaulun kaikuessa korviin. Ajatuksia, iloja unelmia ja suruja. Unien kiehtovaa maailmaa. ©Asta Gyldén-Lahtinen
torstai 13. tammikuuta 2011

Muutama pastellimaalus harjoitus


Aiemmin maalasin ja piirsin jonkin verran.
Öljyvärien kanssa en oikein vielä päässyt vauhtiin, muutaman työn olen tehnyt niillä.
Pastelleilla maalaaminen on hauskaa, joskin vähän sotkuista puuhaa.
Nyt en ole maalannut pitkään aikaan, mutta tänään kaivoin värejä pohjia esiin.
Katselin vanhoja luonnoksiani., josko sitä taas... olisi niin kivaa.
Oijoi pitäsi olla huone ihan sitä varten, että voisi levittää  ja jättää pohjat ja värit pöydille. 
Jatkaa sitten kun on intoa ja aikaa.
Kuvasin muutaman taulun, jotka olen tehnyt pastellivärein. 
Taulujen sommittelu ei ole omani, vaan olen tehnyt ne kuvasta. 
Opettelin näissä pastellimaalauksen tekniikoita. 

Taulujen kuvaaminen oli oikein hankalaa, menivät vinolleen ja lasi heijasti valoja.
Alkuperäiset taulut on maalannut  patrick-martin. http://www.patrick-martin.com/paintings.htm
Linkistä löytyy kauniita pastellitöitä, sekä nämäkin taulut taitavan maalarin toteuttamina.
Yritän kuvat ehkä muitakin taulujani, jos onnistuvat lisäilen kuvia tänne.
-Valokki-

9 kommenttia:

 1. Taiteilijat ovat ilmeisen tyytyväisiä kun heidän taulujaan kopioidaan ja käytetään mallina. AIka hienoja.

  VastaaPoista
 2. Että ovat kauniita, olet kyllä taitava. Kehykset sopivat hienosti väreihin. Sinun kannattaa jatkaa tätä harrastusta. Onko sinulla kuvia öljyväritöistäsi, olisi ihana nähdä myös niitä.

  VastaaPoista
 3. Pidän ensimmäisen taulun vahvoista väreistä.

  Nyt värit esiin! Modernistipareja kirjassakin naiset maalasivat olohuoneen nurkassa, kun heidän taiteilijamiehillään oli ateljeet;-)

  VastaaPoista
 4. isopeikko,
  kiits :) olin oikein iloisen yllättynyt kun sain tuherrettua hieman näköiset taulut. Pastelliväreillä on helppo työskennellä siinä mielessä, ettei tarvitse odotella kerrosten kuivumista. Jos tulee jokin moka, sitä on ehkä hieman vaikeampi korjata kuin öljyväreillä. Niillä voi sutasta ehon kerroksen päälle, joka peittää "vika suti sivelyt". Hyvää harjoitusta valojen ja varjojen sekä oikeiden värisävyjen löytämiseen.

  VastaaPoista
 5. Manteli,
  yritin ottaa tänään kuvia muistakin tauluistani, mutta eivät oikein onnistuneet. Huomenna yritän uudelleen kuvata. Nyt kun jalat ovat "sökönä", niin voin heilutella käsiä, joten aion kaivaa sutit esiin. Onneksi on monet harrastukset niin voi vaihdella aina sen mukaan, mitkä raajat parhaiten heiluu hih !

  VastaaPoista
 6. Leena Lumi,
  valkoiset tyhjät taulunpohjat ovat jo jonkin aikaa syyllistävästi katselleet työpöydän takaa. Olen yrittänyt niitä sinne pinota piiloon, tämän tästä pongahtavat esiin. Kyllä nyt jotain voisi koettaa, saas nähdä osaanko ottaa pensselin käteen oikeinpäin hmmm...

  VastaaPoista
 7. Kauniita tauluja! Ovatkohan ne kuivapastellilla (pölisevät) vai öljypastelleilla (sakuranmalliset) tehtyjä? Minulle taas tämä pastelli on oudompi kuin öljyväri, kuivapastelleilla olen joskus harjoitellut. Ihana blogi, taidan liittyä lukijoihin jos huolit :)

  VastaaPoista
 8. Anja,
  tervetuloa blogiini:) Taulut on tehty kuivapastelleilla. Huono puoli niissä on, että suttaavat ja pölisevät. Maalaaminen niillä on muuten aika mukavaa, kesäisin olen ulkona niillä pöllyyttänyt. Kaivelin juuri akryylivärejäni esille, niillä en ole paljon mitään tehnyt. Nyt voisin yrittää jotain. Ps. tottakai huolin sinut lukijaksi, lämpimästi tervetuloa.

  VastaaPoista
 9. Pidän asetelmista, ylipäätään. Olen joskus yrittänyt itsekin.... vaan en ole onnistunut. Niihin kun pitäisi saada vangittua hetki.. jonka katsoja voi tiedostaa..aistia.. mielikuvitella eteenpäin.

  Sinulla on hyvä meninkin. Pidän väreistäsi! Hienoa!

  VastaaPoista