Tervetuloa

Pieniä hetkiä elämän arjessa, ohi kiitäviä tuokioita, kiitollisuutta. Utuisia taikatuokioita kun tarina tarttuu sormiin. Ihmetystä luonnon helmassa linnunlaulun kaikuessa korviin. Ajatuksia, iloja unelmia ja suruja. Unien kiehtovaa maailmaa. ©Asta Gyldén-Lahtinen
sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Ystävänpäivää!!

Huikaisevan kaunis auringonpaiste iskeytyi turvonneisiin, unisiin silmiin aamutuimaan, kun tallustelin keittiöön. Linnut istuivat jo seljapensaan oksilla odottamassa ruokinta astian täyttöä, ne näyttivät närkästyneiltä "Nukkua nyt noin myöhään, vaikka toisilla on nälkä!", vedin vain untuvatoppiksen yöpuvun päälle ja singahdin pakkaseen.

Linnut sirkuttivat innokkaina oksilla, olin kuulevinani punatulkunkin huilumaisen, vislaavan äänen oksistoissa. Hyvää ystävänpäivää! pienet pulleat ystäväiseni! huikkasin. Hrr! sisälle ja sukkelaan. Keittiössä tuoksui jo aamukahvi, istahdin ikkunan eteen nauttimaan aamiaista, jota nyt pystyin hyvällä omallatunnolla popsimaan.

Lintulaudalla alkoi käydä vilske, harmaavarpuset, vihervarpuset, keltasirkut, talitiaiset, sinitiaiset ja kyllä! harvinaisemmat vierailijat, kaksi punatulkkua, kävivät kilvan napsimaan auringonkukansiemeniä, pähkinöitä ja kauraa. Tovin kuluttua patsasteli ylväs fasaanikukko, kuparinhohtoiset rintasulat auringossa kiiltäen paikalle, sen jäljessä seurasi kaksi muuta kukkoa. Kauniita olivat, ruokailuhetki sujui rauhan merkeissä, pientä nahistelua lukuun ottamatta. Odottelin saapuvaksi kahta närheä, jotka vierailevat myös pihallani, mutta niitä ei tänään näkynyt.

Vapaapäivien aamut, voileipineen ja höyryävine kahvikupposineen, pienten ystävien seurassa, ovat niitä parhaimpia hetkiä.

Hyvää ystävänpäivää kaikille pienille ja suurille ystävilleni!

2 kommenttia:

  1. Dodiin arvasin että kyllä tähän blogiin rupeaa hienoa juttua tulemaan =) Sinulla ja Leila-siskolla on sana hallussa, toisin kun tankero-Tepalla =(, muttei anneta sen häiritä kirijuutellaan kummiskin.
    Lintujen seuraileminen on mieluista puuhaa juuri vapaapäivinä kun ei itsellä ole normiaamuhäslinkiä päällä. Toivotan mukavaa Ystävänpäivää Lilja-lapsenlapsen kanssa, nauttikaa yhdessä elämän pienistä "ihmeistä" =)

    VastaaPoista
  2. OOs ny siinä!!Erilaisuus tekstin tuottamisessa on rikkautta! mielestäni sinun tekstiäsi on kiva lukea, minulla varmaan tulee olemaan joskus ehkä liiankin korkealentoista tuotosta.. luulen.

    VastaaPoista