Tervetuloa

Pieniä hetkiä elämän arjessa, ohi kiitäviä tuokioita, kiitollisuutta. Utuisia taikatuokioita kun tarina tarttuu sormiin. Ihmetystä luonnon helmassa linnunlaulun kaikuessa korviin. Ajatuksia, iloja unelmia ja suruja. Unien kiehtovaa maailmaa. ©Asta Gyldén-Lahtinen
keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Naisen parasta ennen päivä?

Kesä on kauneimmillaan, aurinko paahtaa kuumaa asfalttia, tuuli kiitää keltaisilla rypsipelloilla.
Rekkakuski Hanski, nauttii kesästä, lämmin ilma on saanut tyttöset teiden varsilla,
pukeutumaan kesäisesti, voi mikä ilo silmille. 
 Oma vaimo kotona on ihan mukava, nättikin, mutta voihan sitä katsella kaunista työn lomassa.
Alla uusi ajopeli, hevosvoimien jylinä konepellin alla, hopeiset liekin kuviot rekan kyljessä. 
Hanski kaasuttelee vauhdilla, kohti keski-ikää,
hiukset hieman harvenneena otsalta, testosteroni suonissa kihisten.


Alma, keski-iän kukkanen, nauttii tien pientareella kurjenkellojen loistosta, kameran kanssa.
Ottaa kuvakulmia, sommittelee, voi kun ne ovat kauniita.
Rypsipelto taustalla tästä saisi hyvän kuvan, jos vähän vielä kumartuisin tuonne suuntaan.. 
Juuri silloin kaartaa rekka mutkasta, tuutaten, tyt-ty-tyyyyy!
Tälläinen yllättävä ääniefekti, pilaa Alman aamulla vaihtamien sloggien pinnan.
Kiukkuisena käännähtää, kasvoilla välähtää, omalle miehelle niin tuttu "Justiina ilme"
"Mikä himputin kaheli?, enhän ole edes tiellä, kyllä siitä mahtuu, isompikin persoona!"


Samana päivänä, Alma ja oma armas Eetu lähtevät kaupunkiin ostoksille.
Rekkakuski Hanski huristaa vastaan, Eetu nostaa kättä.
"Hanski siinä meni, eikös olekkin hieno uusi rekka?!
Hanski on tuntematon Almalle, hän kertoo Eetulle sloggien kohtalosta ja tuuttuttelusta.
"Minäpäs soitan Hanskille", Eetu tuumaa.
" Hei Hanski! olet kuulemma tänään tuututellut jollekkin kukkaistytölle tienvarrella"
Hanski tuntuu ihmettelevän, mistä Eetu voi sen tietää. 
Hetken kuluttua, Eetu räjähtää nauruun, sanoo odota vähän, en kuule.,sanoppa uudelleen.
Laittaa puhelimen kaiuttimen samalla päälle ja sieltä se tulee, ihan livenä Alman korviin.
"Joo, katsoin, että siinähän oikein typyynen menee, olin jo ehtinyt painaa räikkää, kun kohdalla huomasin, että eihän se enää niin typyynen ollutkaan"
Jatkoa seurasi, mutta avoimesta ikkunasta puhaltava tuuli, 
sensuroi armollisesti tekstin Alman korvien kuulumattomiin.
Eetu kyllä, myöhemmin ystävällisesti selvensi, että sisältö oli suurinpiirtein se.
Että parasta ennen päivämäärä, oli tainnut mennä umpeen Almalta.

Eetu antoi Hanskin kertoilla ja tuumasi sitten lopuksi,
"Joo ja tiedäkkö mitä? Sattu se typyynen olemaan mun vaimoni, joka istuu tuossa vieressä."
"Laitoin muuten, äsken puhelimen kaiuttimen päälle.
On muuten, vaimolla metsästyskortit ja haulikkokin,
että on aika paha tulla nyt kippailemaan soraa meidän pihalle."
"Näyttää niin kiukkuiselta, että voi haulit ropista pian rekan kylkeen".
Toisessa päässä tulee hiljaista hetkeksi, sitten alkaa armoton sadatus tulva. 


Tämä tarina on tosi tapaus.Todellisuus on taruakin "hauskempaa."
Herättäen ajatuksia, kiukkuisiakin, osaksi surullisia. 
 Usein miehet, tuntuvat ajattelevat naista hyödykkeenä,
jonka parhaimmat päivät, he pystyvät määrittelemään.

 Keski-iän Alma sensijaan, tuntee elävänsä elämänsä parhaimpia päiviä. Nauttien!
14 kommenttia:

 1. Enimmäkseen tämä kyllä heleästi nauratti, tuo kertomistyylisi on kutkuttava :-D

  -Mutta, niin totta on se, että mies, olipa hänen habituksensa ja ikänsä mikä hyvänsä, katsoo olevan oikeutettua huomautella naisten/naisen ulkomuodosta täysin piittaamattomalla tavalla; pitäisikö tosiaan nainen kloonata blondiksi, kukkeaksi nuoreksi neidoksi! Surullista on se.

  VastaaPoista
 2. Minä alan koko ajan enemmän ja enemmän vieroksumaan meidän länsimaisen kulttuurimme täyspatriarkaalisuutta. Nykyään tietysti muka on tasa-arvo (niin että naisetkin voivat olla yritysjohtajina niin edespäin - voivat olla "kuin miehet"), mutta ei siitä ole oikeastaan kyse. Kyse on jostain paljon syvemmällä olevasta. Mm. monilla alkuperäiskansoilla on paljon terveempi yhteiskuntarakenne ja sosiaalinen rakenne, koska yhteisöt ovat ensisijaisesti matriarkaalisia. Kristinusko, juutalaisuus ja islam ovat ankarimmin patriarkaaliset ja miehen automaattisesti "arvoltaan" korkeammalle ja määrääväksi osapuoleksi nostavat kulttuurit - me elämme (valitettavasti) sen perinnössä eivätkä meitä siitä päästä irti nykyaikaiset tasa-arvopuheet tai sellainen "miehinen feminismi", joka yrittää tehdä naisista miesten kaltaisia, hakea hyväksyntää niin. Koko suhde naiseuteen on meidän kulttuurissamme valitettavan vääristynyt. Se on sääli. Matriarkaalinen yhteisö kun vain olisi monilta osin paljon terveempi - myös miehille. Niin minä ainakin uskon.

  Tarinana hauskasti kerrottu!

  VastaaPoista
 3. Hersyvä tarinan kulku.

  Vaan surkuhupaisiahan nuo rekkahanskit loppupelissä ovat, tietävät oman pyykkilautamasunsa muuttuneen pesupalloksi. Yksittäisen sanojan voi jättää omaan arvoonsa.

  Toinen asia onkin miten se heijastuu koko yhteiskuntaan. Helppohan miesten "tasolle" olisi päästä, juodaan pullon suusta ja tapellaan/tapetaan kaveriporukassa. Hiukka sterotypiaa, sorry. Mutta emmehän me sinne haluakaan, miesten maailmaan.

  Tasa-arvo minulle on, että ihmiselle ikään,taitoihin, sukupuoleen tai elämänkatsomukseen katsomatta annetaan mahdollisuus ja vaaditaan häneltä hänen resurssiensa mukaisia asioita. Ei tasapäistäen vaan monimuotisuudella rikastuttaen ja erilaisuus itsestäänselviönä. Sinne pyrin...

  Alma on erittäin oikeassa, tässä keski-iässä sitä nainen nauttii olostaan ja elää parhaita päiviään. Nyt kukkahattu päähän ja kaupan rappusille jäätelöä syömään!

  VastaaPoista
 4. Mags, onneksi on taito nauraa kaikelle, itselle ja muille, koomisuuden näkeminen, kummasti piristää elämää. Suurella osalla miehistä, on kyllä taipumus unohtaa täysin oma ikä ja muoto.

  VastaaPoista
 5. uuvana, kyllä vanhat piintyneet ajattelu mallit, istuvat lujassa vielä nykypäivänäkin. Naista "mollaavat" uskonnot, ovat ehkä ihan alkujaan olleet, hyville asioille ja oikeuden mukaisuuteen, perustuvia. Ajan saatossa, niitä on joku päässyt vähän muokkailemaan, omaksi edukseen.
  Kiva kun pidit tarinasta, olen saanut siitä revittyä riemua, enemmän kuin suuttumusta.

  VastaaPoista
 6. Manna, tervetuloa sivuilleni! Kyllä nyky ajattelu, naisen "tuotteistaminen", nuoruuden ja kauneuden ihannointi, on mennyt liiallisuuksiin. Ovathan nuoret ihmiset kauniita, mutta ikääntyminen kuuluu elämään, eikä vähennä ihmisen arvoa eikä naiseutta tippaakaan. Sitä paitsi, näen päivittäin erittäin kauniita, ikääntyneitä naisia. Johtuuko miesten käyttäytyminen, omasta vanhenemisen pelosta, ei olla sinuja elämän kanssa. Vai ovatko vain yksinkeraisesti "possuja"? Kaipaisinkin kovasti, mies näkökulmaa asian tiimoille:)he! he!

  VastaaPoista
 7. Ihanan hauska tarina :) mä olin justihi pyöräälemäs 25km ja nautin kun sain vaharata nuoria komeeta luistelevia miehiä, muaki varmahan kattoo joku ja sitte huomas, voi sissus tuo on vanha akka, minkä takia aina mollatahan miehiä, katton mäki mielummin nuoria miehiä, justihi muuten tuli kotia oma pyykkilautavattaanen 52v mieheni, ollut jo omani 27v. Kesä on ihanaa !!! :))
  -Taina-

  VastaaPoista
 8. Hei! Taina, kyllä se vanahemmanki ämmän silämä, lepää nuares timmis lihas, mutt siinä on piäni sävyero, en tahtoos niitä lihoja käpäällä. Enkä tiätty taharo mollata koko miäs sukukuntaa, maanpovehe mujumahan. Fiksusti käyttyviä ja ajattelevia miehiäkin toki on, omasi mukaan lukien. Yleinen mielipide on valitettavasti, että naisen pitäisi olla aina nuori, timmi ja kaunis. No kahta jälkimmäistähän tässä ollaankin, ikä on vain lisäbonusta;) Hyvää kesän jatkoa sinulle ja omalle pyykkilauta vattalle!;)

  VastaaPoista
 9. Hih tapauksesta tulikin hauska tarina. Tuohon tuotteistamiseen, ikärasismiin yms törmää nykytyöelämässä aika usein. On surullista että ajatellaan naisen muuttuvan typeräksi, osaamattomaksi, kasvottomaksi tms, kun vuosia tulee täyteen tietty määrä. Ja kun totuus on ettei se "minä" se pikkutyttö sieltä sisältä miksikään muutu vaikka ruppi krupistuukin. Ajatukset osaaminen elämänkatsomus yms vain jalostuu... ja paranee kun hyvä viini =) joskin jaksaminen ei ole samaa luokkaa kun nuorempana. (Hyvänä esimerkkinä äitikkämme 90v)

  VastaaPoista
 10. Peikosta on epistä laittaaa kaiutin päälle niin ettei toinen tiedä. Silti niin tehdään, peikko on kuullut.

  VastaaPoista
 11. Kaarnikka, aineksia kutkuttavalle tarinalle, tapauksessa oli kyllin. Alentava käytös, on aina jotenkin surullista. Almat ja muut neitokaiset, ihanaiset, kirmaillaan kesätantuissa perhosia katsellen, pitkin niittyjä, mansikoita maistellen.

  VastaaPoista
 12. isopeikko, olihan se vähän epistä, toisessa päässä kaveri, olisi varmasti halunnut vajota uuden ajokin verhoiluiden sisään:)

  VastaaPoista
 13. Joo, nuoria ei olla, mutta muuten niin vetäviä ettei oo tosikaa. :) ja timmis kunnos. :D
  Vielä illan ratoksi pieni ihana tarina.
  16v poikamme oli kerrostalon pihassa miettien missä ystävänsä asuu, kysyi sitten kahdelta mummolta ja nämä tietenkin tiesivät, missä ystävä asuu. Poikani lähtiessä toista taloa kohti, hän kuunteli:
  Mummo 1: Näikkö sen silimiä ??
  Mummo 2: Mitä sä ny, ei se ny meistä piittaa..
  Ihania mummoja ja meidän poikaa nauratti ihan suunnattomasti tämä juttu, keskustelun jatkoa hän ei kuullut. Lähtiessään kaverinsa kanssa pihasta, heilautti kättään mummoille, ja uskon, että mummot tykkäs. :) -Taina-

  VastaaPoista
 14. Taina, ihana tarina. Kyllä kaunista on kiva katsella. Usein katson ihaillen, että kyllä voi olla kaunis ihminen, tai kauniit silmät. Kaiken ikäisistä, löytyy persoonallisen näköisiä ihmisiä, omalla tavallaan kauniita ja silmään sopivia. Ystävällisyys ja hymy, kaunistavat, kasvot kuin kasvot. Siis hymyillen jatkamme:)

  VastaaPoista