Tervetuloa

Pieniä hetkiä elämän arjessa, ohi kiitäviä tuokioita, kiitollisuutta. Utuisia taikatuokioita kun tarina tarttuu sormiin. Ihmetystä luonnon helmassa linnunlaulun kaikuessa korviin. Ajatuksia, iloja unelmia ja suruja. Unien kiehtovaa maailmaa. ©Asta Gyldén-Lahtinen
tiistai 29. kesäkuuta 2021

Maisema on musiikkia


Maisema on musiikkia. Kedolla kukan terälehdet ovat valkoiset keskusta keltainen, se huojuu vaimeasti nummella tuulessa. Maisema antaa katsoa kauas, hengittää syvään, sulautua auringon, tuulen sekä ruohon tanssiin. Valssiin sopii keveämpi maisema, kukkaniitty jossa perhoset tanssivat hennoissa kukissa ja korsien päissä joihin aurinko piirtää kultakuvioita. Keveän keinunnan niityn yllä ohut usva piirtää kaiken pehmeäksi kuvaksi.


Väkeväksi sinfonian maisemaksi valkoisen kukan nummi sopii. Sen reunoilla aallot lyövät jykeviä kallioita vasten, soittaen kumeaa sointia. Voimakkaat sävelet kulkevat ylös ja alas, polveilevasti kulkevassa ruohomaisemassa. Muutama matala pensasrykelmä kyyhöttelee vieri vieressä toisistaan turvaa hakien.


Tuulista sinfoniaa tämä maisema soittaa, yltyen välillä rajuun pauhuun, sitten vaimeten ja muuttuen lempeämmäksi. Maiseman nuotit sotkevat hiukseni ja tuulettavat ajatukseni. Sulaudun sen sointiin ja mieleni keinuu korkealla jyrkänteen tuulissa, joissa haukat leijuvat keveästi ilman siiveniskuja. Kaukana horisontin ääriviivat pehmenevät ja väreilevät. Mieli muuttuu hiljalleen yhtä keveäksi kuin haukan liito. Kaikki huolet ovat vaeltaneet utuiseen horisonttiin. 

Keveyttä, aurinkoa ja kukkasia päiviinne !

©Asta Gyldén-Lahtinen

-

 

2 kommenttia:

  1. Maisema on kuin kauneinta musiikkia, kun vain malttaa pysähtyä sen eteen kuuntelemaan.
    Kunpa voisikin antaa tuulen ottaa huolensa ja tyhjentää ajatuksensa maisemaan kietoutuneena.

    VastaaPoista
  2. Usein huolet pienenevät luonnossa, on helpompi hengittää ja keveämpi olo :)

    VastaaPoista