Tervetuloa

Pieniä hetkiä elämän arjessa, ohi kiitäviä tuokioita, kiitollisuutta. Utuisia taikatuokioita kun tarina tarttuu sormiin. Ihmetystä luonnon helmassa linnunlaulun kaikuessa korviin. Ajatuksia, iloja unelmia ja suruja. Unien kiehtovaa maailmaa. ©Asta Gyldén-Lahtinen
maanantai 31. toukokuuta 2021

Purolla

 Lumpeen lehdellä pieni vesikirppu voimistelee, se pieniä jäseniä ojentelee. Aurinko pirskahtelee veden peilille puiden oksien takaa. Kevät on värjännyt maisemaa hennon vihreällä. Iloiset vedet solisevat valtoimenaan puroissa. Kaikki on niin kaunista, uutta ja elinvoimaista. Kuuset kukkivat punaisin terhakkain kukin, jotka kurkottavat taivaan sineä kohti. Kaksi joutsenta lentää viereisen tyynen järven yli, valkoiset siivet halkoen ilmaa. Ne juttelevat äänekkäästi toisilleen.

Astelen puron reunaa ja onnellisuus täyttää sisimpäni. Virtaava vesi huojuttaa kaisloja ja rantakasvillisuutta, jotka näyttävät kuin tanssivan vedessä. Rytmi vaihtuu levollisesta kiivaaksi pienen putouksen kohdalla, jossa vesi ryöppyää iloisesti kivien välissä. Tyynemmässä kohdassa erilaiset värien ja kuvioiden heijastukset piirtyvät veden pinnasta. Imen itseeni voimaa tästä luonnon aarrearkusta. Tallennan mieleeni kuvia, värejä ja tuoksuja.

-Valo Ki- ©Asta Gyldén-Lahtinen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti