Tervetuloa

Pieniä hetkiä elämän arjessa, ohi kiitäviä tuokioita, kiitollisuutta. Utuisia taikatuokioita kun tarina tarttuu sormiin. Ihmetystä luonnon helmassa linnunlaulun kaikuessa korviin. Ajatuksia, iloja unelmia ja suruja. Unien kiehtovaa maailmaa. ©Asta Gyldén-Lahtinen
maanantai 11. marraskuuta 2013

Unen kehrääjä


Leijun keskellä syvää sineä, olo on niin hyvä, keveä. Jostain kulkee editseni värein loistava kaari leveä.Tiukuja, tiukuja olen uneen liukuja.

Kaarella istuu pieni valkotukkainen hahmo rukki edessään. Hentojen sormien lomitse tanssii utuinen hopeinen nauha. Se on niin kaunis.”Unen kehrääjä” kuiskaa pieni valohahmo olkapäälläni.Voin nähdä nauhan kauniit sävyt kun se kiertyy välkehtiväksi vyyhdiksi. Osa nauhasta muuttuu tummaksi, lähes mustaksi.Unen kehrääjä nappaa nopeasti pienet kiiltävät sakset jotka kilahtavat vain kerran ja tumma osa nauhasta leijailee siniseen tyhjyyteen.”Painajaisia, huolia” Kuiskaa valohahmo.

Unen kehrääjä katsahtaa minuun pienillä lähes mustilla silmillään, joissa pilkahtaa hetken hyväntahtoisuus. Hän ojentaa minulle hopeisen välkehtivän vyyhdin, sanoen.”Ole hyvä, opi lukemaan sitä niin voit tehdä ehkä toisenlaisia valintoja” Tarkastelen vyyhtiä ymmälläni, kun katson nauhaa tarkemmin voin nähdä siinä pieniä valoruutuja, joissa jokaisessa on kuvia.”Ne ovat uusia koottavia unia”, kuulen sanottavan.
 
Suljen silmäni ja kuljetan nauhaa sormieni lomitse. Kuvat siirtyvät kirkkaina mieleeni. Ensin ne ovat epäjärjestyksessä. Kuvien tarina katkeilee välillä ja muuttuu sekavaksi. Lopulta vyyhdin luku alkaa onnistua ja pääsen mukaan uneen. Leijun, leijun, näen pienen keijun…….

Kauniita unia kaikille!
-Vako Ki-
© Asta Gyldén-Lahtinen

Ps. valokuvat ovat hieman rakeisia, ne ovat ihka ensimmäiset revontuli valokuvani ja uudella kuvankäsittelyohjelmalla käsitellyt. 

6 kommenttia:

 1. wat een geweldig mooie kleuren,wat een sfeer.

  VastaaPoista
 2. In Finland, kunt u een aantal zeer mooie aurora's te zien. Ze zijn gewoon moeilijk te fotograferen. Tekst, foto's met een grappig sprookje dromen.

  VastaaPoista
 3. Haaste sinulle blogissani :)
  http://myrikanluutakomero.blogspot.fi/2013/11/haaste.html

  VastaaPoista
 4. Palapeliunia. Olisikin mukava koota uni valmiista palasista, mutta niin ihmisen pää taitaa tehdäkin. Ensin se kerää palasia pitkin päivää ja sitten pistää ne uuteen järjestykseen päässä. Peikko kyllä luulee, että painajaisillakin on paikkansa :)

  VastaaPoista
 5. Uneni ovat usein palapeliunia, mutta palat jäävät osittain sekaisin uniin. Niistä ei synny mitään selkeää kuvaruutu tarinaa. Ihmisen aivot ovat hassut, keräävät sinne kuvia päivän aikana, sellaisiakin joita ei tiedä nähneensä. Vasta yöllä putkahtavat esille. Kyllä painajaisilla on ihan oma paikkansa, olen eksynyt siihen paikkaan joskus :( Paikassa oli painajaisia sikinsokin ja päällekkäin vaikka kuinka paljon.

  VastaaPoista