Tervetuloa

Pieniä hetkiä elämän arjessa, ohi kiitäviä tuokioita, kiitollisuutta. Utuisia taikatuokioita kun tarina tarttuu sormiin. Ihmetystä luonnon helmassa linnunlaulun kaikuessa korviin. Ajatuksia, iloja unelmia ja suruja. Unien kiehtovaa maailmaa. ©Asta Gyldén-Lahtinen




lauantai 25. toukokuuta 2019

Rentukkapurolla

 Kosteassa höyryssä pisarat tiivistyvät ja valo värjää ne eri sävyin.Vihreät lehdet kimaltelevat kirkkain vesihelmin. Ilma kuhisee lämpöä, joka nousee auringon lämmistämästä mullasta. Läheisen putouksen vesi lämpenee ilmassa hetkesä. Istun sammalaisella aurinkoisella kivellä ja annan sateenkaaripisaroiden sataa kasvoilleni ja hiuksilleni.
 Linnut tirskuvat iloisesti monin sävelin vihreissä lehvistöisä. Putouksen viileys saavuttaa välillä paljaan ihon, mutta vain hetkeksi, pian se lämpenee.Valkoiset kuohut muuttuvat alempana vaahdoksi ja kuplaryppäiksi joita virta kuljettaa, pienet pörteet imaisevat ja hörppivät niitä sisäänsä. Vesi vilistää vauhdilla saniaisten reunustamassa joenuomassa. Rentukat ovat nostaneet kirkkaankeltaiset kasvonsa aurinkoa kohden, osa niistä keinuu ihan veden äärellä peilaten vedestä kuvajaisiaan.
Kuusi kukkii pyörein, muhkein palloin, sen kyljessä virtaa pihkakyynel,joka kimmeltää kuin kulta auingon osuessa siihen.Suljen silmäni ja annan ajatusten lipua veden mukana kauemmas..pois.. poishiipuen, sulautuen veteen, vihreyteen ja lintujen lauluun.Kuulen tuhansien neulasien ja tuoreiden lehtie kuiskeen, puron iloisen laulun ja veden kumean rummun, sen osuessa kivien koloihin.Keinun keveänä ja onnellisena, että olen osa tätä ihmettä.
Kiitollisudella Asta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti