Tervetuloa

Pieniä hetkiä elämän arjessa, ohi kiitäviä tuokioita, kiitollisuutta. Utuisia taikatuokioita kun tarina tarttuu sormiin. Ihmetystä luonnon helmassa linnunlaulun kaikuessa korviin. Ajatuksia, iloja unelmia ja suruja. Unien kiehtovaa maailmaa. ©Asta Gyldén-Lahtinen
torstai 13. syyskuuta 2012

Mandala 10 Voimaeläimeni Mustapantteri / My Power animal balck panther

Pitkästä aikaa pääsin Mandalan aiheen pariin.
 Hetken mietittyäni, oli ihan selvää että tällä hetkellä voimaeläimeni on mustapantteri.
Olen nähnyt sen notkean siluetin monissa unissani viimeaikoina.
Se on hiipinyt myös piirustuksiini ja tietokoneeni taustakuvaksi.
Maalauksen värimaailma vääntyi ihan väkisin sinertäväksi, sekä
keltaisen ja okran sekoitukseksi. Yritin tehdä siitä harmaan ja tumman sävyisen,
se ei vain onnistunut. Taulu halusi tällaiseksi.
Ajattelin, että voisin tehdä hieman samanlaisen toisen lilasävyisenä.

Halusin koristella tämän kertaisen mandalani kelttikuvioin.
Kelttien tarustot ja Irlannin nummet ovat aina kummasti viehättäneet minua.
Irlantilainen musiikki saa liikutuksen valtaan ja säkkipillin sointi tirauttaa vedet silmiin.


Mustapantterista voimaeläimenä kerrotaan seuraavaa:

Mustapantteri on suurista kissaeläimistä todellinen yöeläin.
Siihen liittyy paljon erilaista mystiikkaa ja symboliikkaa. Mustapantter pimeässä yössä pusikossa suurine kullankeltaisine silmineen on se mielikuva, joka siihen vahvasti liitetään. Mustapantteri symboloi yön voimaa, pimeyttä ja feminiinistä energiaa. Mielikuva mustasta pantterista herättää meissä pelkoa tai suurta kiehtovuutta. Se on eläin, joka herättää kaikki intohimomme liikkeelle, joko positiivisesti tai negatiivisesti.

Elementti: Tuli

Voima: Mystiikan voiman löytäminen

Ominaisuudet:

Mustapantteri auttaa meitä kohtamaan pelkomme. Pelot ovat usein tietämättömyyttä ja siksi musta pantterin voima vie meidät syvemmälle itseemme, pimeyteen, paikkaan, josta kaikki vastaukset löytyvät. Ihmiset pelkäävät usein pimeää ja kuolemaa. Siksi mustapantterin voima auttaa meitä kohtaamaan paremmin pimeyttä ja ymmärtämään elämän ja kuoleman sykliä. Mustapantterin voimalla pystymme poistamaan pelkomme ja kääntämään siihen liittyvän voiman hyödyksemme. Näin löydämme itsestämme uusia voimavaroja ja kykyjä. Löydämme itsestämme väylän uuden tyhjyyden energiaan. Se on paikka, jossa energiamme tasapainottuvat ja itse parantavat voimat lähtevät liikkeelle. Mustapantteri auttaa meitä hyppäämään elämän mystiikan virtaan.
 Se herättää meissä maagisen asenteen elämään.


Mitä voimia saat:

Mustapantteri on muuttamassa elämääsi. Olet ehkä ollut epävarma ja pelokas ympärilläsi pyörivien asioiden suhteen. Elämääsi on jo tullut paljon uutta syvyyttä, mutta osa tästä aiheuttaa sinulle pelkoja. Mustapantteri haluaa loikkia kanssasi ja viedä sinut rohkeasti pimeyteen, ja näin pelkosi alkavat hävitä. Mustapantterin tullessa pääset entistä syvemmälle tyhjyyden tilaan, sinne mistä kaikki vastaukset löytyvät. Pääset kiinni elämän mustiikkaan ja sinulle on avautumassa yliaistillisia kykyjä. Mystiikan löytyminen ei avaudu sinulle erilaisten harjoitusten ja yrittämisen kautta, vaan se avautuu silloin kun löydät olotilan, jossa vain olet.
Tällaisen tyhjyyden tilan löydät silloin, kun mustapantterin voima on sinussa riittävän vahva.
 Kohtaa tyhjyys rohkeasti.
 Älä anna mielesi lörpötellä omiaan, vaan etene syvemmälle ja syvemmälle.
 Muista, että mustapantterin voima herättää sinussa sisäisen tulesi.
Sen avulla löydät oman todellisen voimasi. Löydä mustapantteri itsestäsi ja käyttäydy kuin se.
 Liiku pimeässä, nauti yöstä, anna kurkustasi tulla kissamaista karjuntaa ja pukeudu mustiin vaatteisiin. Näin aikaisemmista peloistasi tulee voimasi.
mandala paintings
-Valokki-

14 kommenttia:

 1. Vaikka siinä onkin mustapantteri, mieleeni tulee samettisen pehmeys ja salaperäisyys. Todella hieno teos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aina, mustapantteri on salaperäinen ja voimakas eläin. Tarvitsen varmasti voimaa ja niin tarvitsekin :)

   Poista
 2. Onpas tämä upea! "Kelttisolmut" taidokkaasti piirretyt, samoin kuin koko mandala. Minäkin pidän irlantilaisesta musiikista.
  Tässä on tunnetta, tässä on voimaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiris, Irlantilainen musiikki on lempparimusiikkiani. Tuosta pantterista olin vähän yllättynyt, kuinka se nyt tuohon tupsahti.

   Poista
 3. Hieno mandala! Minäkin ihastuin mustapantterin lisäksi noihin kelttikuvioihin. Olet saanut maalattua ne taitavasti. Pidän myös tästä sinertävästä taustasävystä.
  Minua kiinnostaa muutenkin tämä voimaeläinjuttu. Mistä olet alunperin löytänyt ensimmäisen voimaeläimesi. Tunteeko sen vain itsessään, vai unien kauttako olet eläimesi löytänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisen voimaeläimeni tapasin unessa ja sain "viestejä" päivittäin eläimestä.
   Meditaatio, visualisointi voimaeläimen löytymiseen auttaa myös.
   Ennen kuin käyt nukkumaan, tai kun meditoit, pyydä voimaeläintäsi näyttäytymään. Voit toistaa pyynnön useaan kertaan, jos sama eläin näyttäytyy useasti on se toden näköisesti voimaeläimesi. Myös televisiosta ja lehdistä "putkahtaa" sama eläin useasti näkyvillesi, jos olet tarkkana.
   Jokin eläin saattaa kulkea mukana vain hetken ns. henkisenä oppaana ja neuvonantajana. Se korvautuu myöhemmin toisella. Olen myös sitä mieltä, että ihmisellä voi olla samanaikaisesti useampi auttava voimaeläin.


   Poista
 4. Ein wundervolles Mandala. Ich liebe das Keltische auch sehr und bin begeistert von diesem wunderschönen Mandala.
  Herzliche Grüsse, Sichtwiese

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sichtwiese, Thank you ;). I like so mutch Keltishe ornaments.

   Poista
 5. Aivan upea, wau ! Ei mun pantteri ollut noin komee :) Noissa silmissä on sitä jotain : Silmät anovat, ovat surulliset, mutta myös voimakkaat !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasta kommentoidessasi Mandalaani, huomasin pantterin surullisen katseen. Oliko se ollut koko ajan surullinen? Ehkä se kuvastaa sisäistä "arpeani" joka ei meinaa suostua paranemaan. Voimaa sitä toivon saavani ja viisaita neuvoja, tältä uljaalta otukselta.

   Poista
 6. Olet loihtinut pantterin silmiin todella elävän ja myötätuntoa herättävän katseen.
  Lempeä ja kaunis mandala pehmeine väreineen.
  Ihastuttava eläin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hietatar,
   maalauksissani eläimen silmillä ja katseella on aina pääpaino. Eläin voi olla muuten utuinen ja epäselväkin muodoiltaan. Silmät ovat tärkeimmät. Katsetta maalatessani, en ajatellut tekeväni siitä surullista. Huomasin sen vasta kommenteista, hassua.

   Poista
 7. Huippuhieno Mandala, maalaustaitosi tulee hyvin esille tässäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selma, olen onnellinen kun voin maalata. Itseluottamukseni ja usko omiin taitoihin on lisääntynyt. Myös oma tyyli ja oma "juttu" alkaa hiljalleen hahmottua.

   Poista