Tervetuloa

Pieniä hetkiä elämän arjessa, ohi kiitäviä tuokioita, kiitollisuutta. Utuisia taikatuokioita kun tarina tarttuu sormiin. Ihmetystä luonnon helmassa linnunlaulun kaikuessa korviin. Ajatuksia, iloja unelmia ja suruja. Unien kiehtovaa maailmaa. ©Asta Gyldén-Lahtinen
sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Vuodenkierron juhlat Syyspäiväntasaus/ Mabon


Kaunis kesä on takana päin ja syksy jo pitkällä. Päivä ja yö, valo ja pimeys ovat yhtä pitkiä.
Tänä aikaan voimme juhlia ja olla kiitollisia runsaasta sadosta, jota luonto on meille tarjonnut.
Syyspäiväntasauksen aikana voi juhlia toisen sadonkorjuun, kiitollisuuden ja harmonian juhlaa.


Kodin koristelussa ja aterioiden kattauksissa voi käyttää syksyn voimakkaita värejä.Väreinä voi käyttää oransseja, punaista, ruskeaa ja kultaa, sekä syvää indiigon sinistä. Kotia voi koristella pienillä kurpitsoilla, syksyn lehtikransseilla, tammenterhoilla ja vaikka pienillä lyhteillä. Iltojen tummetessa on hyvä täydentää kynttilä varastoa erivärisillä kynttilöillä

Juhla aterialla voi tarjota leipää, riistaa, sieniä viljaa, erilaisia yrttejä, juureksia ja perunoita. Viini siideri ja olut, sekä likööri ovat sopivia juomia. Erilaiset hedelmäpiirakat ovat makoisia jälkiruokia.
Itse valmistin omena-kaurapaistosta ja vaniljakastiketta. Ohje tuossa linkissä
Kesän lämpimät, valoisat ja tapahtumia täynnä oleva pitkät päivät ovat vielä tuoreessa muistissa.
Kuin juuri syödyn makean mansikan maku huulilla. Sato on korjattu, marjat sienet ja juurekset on säilötty. Nyt on aika valmistautua talveen ja rauhoittaa tahtia.On hyvä katsoa taaksepäin ja tarkastella elämäänsä. Keskity arvostamaan pieniä asioita elämässä, etsi seesteisyyttä ja tasapainoa.

Tunnelmallisia, iloisia, kuulaita ja kauniita syksyn päiviä kaikille!
-Valokki-

6 kommenttia:

 1. heel mooi maar je toelichting is dan ook prachtig,

  VastaaPoista
 2. Hienoja tuli näistä sun kuvista! Syksy on ihanaa ja vähän haikeaakin aikaa. Lämpimät takkatulet houkuttaa käpertymään tuoliin ja tunnelmoimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostuin kovasti juhlan suunnittelusta. Syksyn värit ovat niin upeita ja luonnosta saa kaikkea kaunista koristeeksi. Vuodenkierron vaihtelut rytmittävät elämää täällä pohjololassa. Syksy on mielestäni ihana vuodenaika vaikka siihen liittyykin paljon haikeutta ja luopumisen fiiliksiä. Pian itää viritellä tulia takkaan ja ottaa kaikki villahuovat esiin. Villasukat ovat olleet jo kovassa käytössä heti helteiden loputtua.

   Poista