Tervetuloa

Pieniä hetkiä elämän arjessa, ohi kiitäviä tuokioita, kiitollisuutta. Utuisia taikatuokioita kun tarina tarttuu sormiin. Ihmetystä luonnon helmassa linnunlaulun kaikuessa korviin. Ajatuksia, iloja unelmia ja suruja. Unien kiehtovaa maailmaa. ©Asta Gyldén-Lahtinen
keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Linnulaulupuun alla

Utuneidon nutun helmaan verhoutunut vihreä maisema heräilee unestaan. Poimulehdillä kelluvat tuhannet kirkkaat kastepisarat kuvastavat taivaan sineä. Järven peilissä tanssivat utukeijut taipuvat kaarelle. Ne tanssivat auringonsäteiden kanssa,
 peläten polttavansa siipensä. 
Niiden on vetäydyttävä varjoihin tai pulahdettava raikkaaseen veteen.  

Kirkkaina kuutamoisina tähtiöinä, 
tähdet laskeutuvat alas järven peilille. 
Silloin voit tanssia keijutanssin järven pinnalla unen utukeijuna.
 Tähtiyönä lausutut unien toiveet toteutuvat jos ne on rakkaudella lausuttu.

Kuljen varoen veden ääreen, juuri sillä hetkellä kun utukeijut muuttuvat perhosiksi. Näen kuinka aurinko kylpee raikkaassa rantavedessä kilpaa tähtien kanssa. Astun varoen rantaan, silti oksa rasahtaa ja aurinko pujahtaa rantakanervien sekaan piileksimään,  tähdet seuraavat sitä kristallisesti helisten. Annan niiden jatkaa rauhassa aamu-uintiaan ja suuntaan metsään.


  Lämmin ilma kulkee hiljalleen lehvistöissä, hivellen poskiani keveästi. Havupuiden neulasissa soivat vaimean ilmanvirran lempeät sävelet. Kävelen linnunlaulupuuni alle paljain jaloin, tunnen lämpimän maan sydämen sykkeet jalkojeni alla. Istun vahvan puunrungon viereen ja kuuntelen puun hiljaista rauhallista puhetta. Sen oksat yltävät korkealle hipoen taivaan sinisyyttä. Puun juurella vihreän sammalen sylissä metsätähdet avaavat terälehtiään apposen auki, ne ahmivat auringon lämmintä energiaa.  Suopursujen voimakas humalluttava tuoksu kulkee auringon lämmittämässä ilmassa. Lintujen kirkkaat äänet sekoittuvat tuulen ja heräävän metsän ääniin. 
Linnunlaulupuun alla asuu kesä, siellä asuu onnellisuus ja hyvä olo. Puu ojentaa laulupuun onnensävelen minulle ja sanoo että voin tehdä siihen sanat, elämäni askeleilla. Laulupuun sävel jää soimaan sisimpääni kun lähden jatkamaan matkaa.  Ensimmäisistä askelista muodostuvat sanat  "Kaikki on mahdollista, jos uskon niin"
 Iloista, lumoavaa Juhannusta kaikille.
-Valokki-

12 kommenttia:

 1. Kaunista ja herkkää! Todella upeat kuvat ja mukaansa tempaava teksti. Jatkan matkaani hymyillen :-)

  (Siskolla oli sama ongelma kuin sinulla, että kaikilla selaimilla ei päässyt kommentoimaan. Kun hän vaihtoi bloggerin uuteen ja vaihtoi taustan myös bloggerin omiin, niin ongelma poistui. Nämä taustat eivät varmaan jotenkin sovi yhteen bloggerin uuden systeemin kanssa. Jos olen ainoa, jonka tarvitsee vaihtaa selainta, älä kanna murhetta, voin sen tehdä, mutta jos kuulet muiltakin samasta ongelmasta, kannattaa miettiä.)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Uuna neuvosta, käytän jo bloggerin uutta versiota. Olisikohan syynä nämä tausta? Pitää kokeilla huomenna. On joku muukin sanonut, että ei saa kommentoitua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla isopeikko joka ei saanut oikein tekstiä blogiini. Minä kun tykkään niin peikosta ja peikkomaisista kommenteista. Harmi

   Poista
 3. Heippa Valokki, täällä ollaan ja ihan suoraan omalla selaimella. Eli asia on kuten uumoilin, eli tausta on suunniteltu vanhalle bloggerille ja jokin ristiriita oli uuden kanssa. Olen hyvä neuvomaan toisia, mutta itse en löydä ratkaisua omaan ongelmaani. Eli lukijakuvani on kaikilla muuttunut, kuva on poissa ja tilalla on harmaa pää ja oma nimi. Uumoilen, että se johtuu siitä, että avasin google+:n, mutta en ole varma. Nyt poistin sen, joten katsotaan, josko muutaman päivän päästä alkaisi toimia. On nämä kummia juttuja???
  Hienon taustan löysit, sadunomainen ja kaunis, sopii oikein hyvin.
  Hyvää juhannusta sinulle :-)

  VastaaPoista
 4. Hienoa!
  Kiitos vielä neuvoista. Ihanaa ja levollista juhannusta sinulle :)

  VastaaPoista
 5. Sinulla on valoisaa ja kaunista täällä, keijut heräävät ja pisarat laulavat. Minulla on mystinen juhannusyö kuin vastakohtana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Siirasiipi, kävin katsomassa blogiasi, se on hieno. Sen kuvissa on jotain tuttua ;)

   Poista
 6. Haa. Tämähän toimii. Peikko haisee nyt ihan suopursulle, kun se kävi tekemässä vähän juhannustaikoja ja söi loput kukkaset. Seuraavaksi se syö nuo kaikki kuvat. Rousk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hienoo!! Suopursut tuoksuvat ihanalle, vaikka niistä voi kyllä saada päänsärkyä. Kuinkahan ne vaikuttavat syötyinä? Toivottavasti Peikolla on teräsvatsa, ettei mene ruikulille.

   Poista
 7. Onneksi kuvat vielä näkyvät, vaikka peikko ne aikoi syödä :) Kauniita kuvia, kuin unta, samoin tarina. Mukavaa Juhannusiltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olen ladannut kuvat niin isoin, että Peikko voi niiden reunasta vähän rouskaista ;) Juhannus meni kivasti, ilmat olivat ihanan lämpimät. Tänään satoi kaatamalla kun lähdimme kotia kohden Ähtäristä.

   Poista
 8. Kutsun sinut mukaan Mandala-maanantaihin. Sinun taidoillasi syntyisi varmaan hieno mandala :-)

  VastaaPoista