Tervetuloa

Pieniä hetkiä elämän arjessa, ohi kiitäviä tuokioita, kiitollisuutta. Utuisia taikatuokioita kun tarina tarttuu sormiin. Ihmetystä luonnon helmassa linnunlaulun kaikuessa korviin. Ajatuksia, iloja unelmia ja suruja. Unien kiehtovaa maailmaa.
sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Hentojen kellojen kilinää

Vihreyden keskellä valkoiset kellokukat loistavat,
ne ovat sytyttäneet keltaiset valonsa ne paistavat.

Istun, kuuntelen tarkkaan, voin kuulla hentojen kellojen kilinää.
Katselen luontoa, yllättäen huomaan keijujen mekkojen vilinää.
-Valokki-

10 kommenttia:

 1. Kiehtovan kaunis, vähän salaperäisen oloinenkin, minulle aiemmin tuntematon luonnonihme. Kiitos, että toit katsottavaksi!

  VastaaPoista
 2. Kiki,
  tämä kukka on sipulikukka, istutin sen krookuksien ja tulppaanien kanssa isoihin ruukkuihin syksyllä. Ajattelin saavani hienon kukkaloiston kevääksi. Olisin varmasti saanutkin, jos olisin jättänyt ruukut ulos. Pelkäsin sipulien jäätyvän ruukuissa ja kannoin ne kellariin. ÄÄk , kellari oli liian lämmin, olivat alkaneet pimeässä kasvaa, valkoisia pitkiä lonkeroita. Tulppaanit ainakin menivät pilalle, saa nähdä jäikö sipuleihin voimaa, jotta kukkisivat vielä kun laitan ne syksyllä ulos multaan. Toivottavsti.

  VastaaPoista
 3. Niin on, kyllä on ihanat kellokukat.
  Valkea on herttainen.
  Ja tulikin kaunis kollaasi.
  Itse ootan koska helmililjani avautuu, mutta tuli viileetä, ei taida vielä aueta.

  VastaaPoista
 4. seijastiina,
  valkoinen väri kukissa on lempivärini. Uusiin kukkapenkkeihin ajattelin laittaa paljon valkoista, vaaleanpuaista ja lilaa eri sävyissä. Muutama syvän punainen kukkanenkin sopisi. Nykyiset perennapenkkini ovat huonosti suunniteltuja ja aivan liian täynnä kukkia. Niissä kasvaa myös muutama tilarohmu, kuten iiris ja tarha-alpi joka valtaa penkin lähes kokonaan.

  VastaaPoista
 5. Nuo pienet vihreät pilkut terälehtien kärjissä näyttävät somilta, kyllä on kaunis kukka ja ihanan kollaasin olet tehnyt.

  VastaaPoista
 6. Manteli,
  eikös olekkin hauskat pilkut. Kukat ovat noin 2-2,5 cm halkaisijaltaan, eli aika pienet, mutta sitäkin kauniimmat.

  VastaaPoista
 7. Joskus öisin kun kuu on neljänneksen uusi, nuo kellokukat soivat keijuille. Silloin peikot katselevat salaa puskasta.

  VastaaPoista
 8. isopeikko,
  se mahtaa olla kaunista katseltavaa ja jännittävääkin, voisinpa minäkin tulla katsomaan :)

  VastaaPoista
 9. Voi ihania kellokukkia! Ja keijujen helinää!
  Ja miten hienoja kukat ovatkaan, vihreine pilkkuineen...
  Hienot oranssiset heteet, joissa keijujen mekkojen värit heiluvat tuulessa!

  VastaaPoista
 10. Harakka,
  ihastuin kyllä näihin pieniin kellokukkasiin. Ne ovat satumaisia, hentoja ja kauniita, ihan keijujen kukkasia. Tahtoisin niin kovasti pengastaa kukkapenkeissä ja pihalla, mutta reuma jarruttaa pahasti. Harmittaa, mutta on vain opeteltava tekemään ihan vähän kerralla. Jos innostuu liikaa joutuu lepäämään monta päivää. Suunnitellut olen vaikka mitä, toteutus tulee sitten pieninä osina.

  VastaaPoista