Tervetuloa

Pieniä hetkiä elämän arjessa, ohi kiitäviä tuokioita, kiitollisuutta. Utuisia taikatuokioita kun tarina tarttuu sormiin. Ihmetystä luonnon helmassa linnunlaulun kaikuessa korviin. Ajatuksia, iloja unelmia ja suruja. Unien kiehtovaa maailmaa. ©Asta Gyldén-Lahtinen
maanantai 27. joulukuuta 2010

Joulunhenki

Joulunhenki on pakattuna huolellisesti konttiin, pehmoisiin villahuopiin.
Siellä sen on lämmin ja hyvä matkustaa.
Joulun haltijatonttu vie sen takaisin tunturiin, jossa se kasvaa ja vahvistuu.
Tonttu istuu mietteissä tuijottaen lämpimään liekkiin, on surullinenkin. 
Hän jakoi niin paljon kuin jaksoi, hyvän hengen kiteitä ihmisten sydämiin. 
Niin moni sydän jäi tavoittamatta, taian ilolla liikuttamatta. 
Joulunhengen kiteet putoilivat kauppojen likuhihnojen väliin, tukahtuivat
muovikassien uumeniin. Lakaistiin stressin vimmassa hankeen. 
Valuivat väsyneestä mielestä, olemattomiin. Hukutettiin olueen, tai vahvempiin juomiin.
Haltijatonttu vie kuitenkin hengen takaisin tunturiin,
uskoen, ensi vuonna sen löytävän useampiin mieliin ja avoimiin sydämiin.
-Valokki-
Ps. Kuvan tonttu on äitini savesta valmistama.

14 kommenttia:

 1. Hieno kirjoitus jälleen kerran. Toivotaan, että hyvä joulunhenki pysyy sielussamme koko tulevan vuoden. Voi äitiliinin tekemä ihku tonttu siinä tököttää kontti selässä. Halituksia oikein paljon.. ja nähdään

  VastaaPoista
 2. Kaarnikka, kiitos :) toivotaan, että hyvä henki kantaa ja iloa meille antaa. Koko tulevan vuoden, onnea luoden. OHo! no, no, runua ruputtaa tulemaan. Äitiliinin ihana konttitonttu, saa aina jouluna paraatipaikan. Nyt kyllä laitoin vitriiniin, ettei pienet villit viikarit sivaltaneet siruiksi.

  VastaaPoista
 3. Ihanasti kirjoitettu.
  Bannerikuvakin on aivan ihastuttava, kuten tonttukin ♥
  Leppoisaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
 4. Peikko on nähnyt ihmisiäkin istumassa tuolla lailla mietteissään tulen ääressä.

  VastaaPoista
 5. seijastiina,
  äitini on valmistanut muitakin, ihastuttavia jouluhahmoja savesta. Enkeleitä, sekä jouluseimen henkilöitä. Bannerni varmasti vaihtuu pian uuteen, vaihtelu virkistää. Kuvasin nuo bannerin kuvat jo joulukuun alussa. Toivoisin joka joulu löytäväni, sen lapsuuden taianomaisen tunnelman. Ehkä se asuu vain lasten ehjissä sydämissä. Hyvää iloista tämän vuoden viimeistä viikkoa.

  VastaaPoista
 6. isopeikko,
  istun usein mielelläni katsellen tuleen. Takkatuli tai nuotio rauhoittaa, saa ajatukset rentoutumaan, pysäyttää. Sytytän usein paljon kynttilöitä pöydille. Nuotio luonnossa on kaikkein mieluisin. Kumma hyvänolon tunne valtaa aina mielen, tuleen katsellessa. Ehkä se tulee jostain vuosisatojen takaa, onhan tuli merkinnyt turvaa ja lämpöä esi-isillemme:) Hyvää loppuvuotta peikolle.

  VastaaPoista
 7. Viisaita sanoja kirjoitit, monasti joulunhenki on hukassa, minulla ainakin stressin muodossa. Jostakin sen kuitenkin aina löydän, pieninä palasina, hyasintin tuoksusta, jouluseimen takaa, kynttilänliekistä, lasten iloisista ilmeistä, joululauluista.
  Ihana joulutonttu, äitisi on taitava, jouluseimen haluaisin vielä joskus nähdä.

  VastaaPoista
 8. Manteli,
  hyörinä ja stressi pistää kipittämään. Tunnelma katoaa helposti. Itselleni on ollut nyt kova paikka, kun olen ollut niin huonossa kunnossa etten ole pysynyt paljon joulua valmistelemaan. Onneksi lapset auttoivat, siivosivat ja valmistelivat. Kuitenkin meinasi pipo kärähtää, taisi jo savuta pahasti. Pieniä onnen tuikahduksia kuitenkin jouluuni mahtui.

  VastaaPoista
 9. Valokki siskoseni, kiva tarina ja hyvä kuva. Eikös niitä äitiliinin taulujakin voisi hyödyntää näissä blogikuvissa? Kivaa loppuvuotta ja laita vaikka tulenkestävä pipo, jos ei kärtsäis niin helposti. Rakkaudella...

  VastaaPoista
 10. Magnific shot!!! salut!!!

  Frank, Barcelona

  http://balapertotarreu.blogspot.com

  VastaaPoista
 11. SeijaMarjatta
  Tarinat ovat olleet hieman vähissä jonkin aikaa. Kyllä äitin kuvista saisi hienoja juttuja blogiin. Pitääkin kysyä voisiko laittaa. Juu tulenkestävälle pipolle olisi käyttöä aina silloin tällöin:) Halauksia sinne:) Hyvää tämän vuoden loppua ja uuden alkua!

  VastaaPoista
 12. Balaphoto,
  Thank you. Welcome to my blog! :) I have another blog Alfheim there has more my photografs. You have peautiful pictures in you blog.

  VastaaPoista
 13. Noinhan se valitettavasti usein on, vaan uskotaan ja toivotaan että aina useampi ihminen löytää aitoja hetkiä, iloa ja tunnetta. Vaikka asia on hieman surumielinen, niin ihanasti sen kirjoitit. Lämmöllä <3 <3

  VastaaPoista
 14. Valoru,
  Rauhallinen, leppoisa hiljainen yhdessäolo kuuluu mielestäni jouluun. Lahjoista voisi luopua kokonaan. Vaikka niitä onkin kiva antaa. Toivotaan, että joulun henki vahvistuu ja kasvaa tooosi suureksi ensi jouluun mennessä.

  VastaaPoista